Biz İzmirlileri çok kıskanır İstanbullular. Çünkü burnumuzun dibinde Çeşme, Kuşadası, Foça vardır. Biraz açarsak pergeli Bodrum, Ayvalık, Didim vardır. Bizim için deniz kenarına gitmek için yıllık izin kullanmamıza gerek yoktur. Günübirlik gidebiliriz. Zaten günübirlik kavramı daha çok bizi anlatır, bizde rastlanır.
Yıllar önce Kuşadası, daha sonra Bodrum, son yıllarda ise Çeşme bizim elimizden alındı. Artık tüm Türkiye'nin gözü bu mekanlarda olunca herkes buraya hücum etti.
Bazı kuytu köşelerimizi ise herkes öğrenmesin diye gizli tutarız. Akkum bunlardan birisi....
Akkum, yakın zamanda Cittaslow'a dahil olan Seferihisar'ın şirin beldesi Sığacık'ın hemen bitiminde yer alıyor.
Marina'nın yanından tırmanan kısa yolun en üstüne çıkarsanız sizi muhteşem bir manzara karşılar.
Seferihisar Körfezi...
İşte bu manzarayı izlerken ayaklarınızın altındaki küçük cenneti göremeyebilirsiniz. Ufukta görülen Sisam adası ve alabildiğine deniz sizi alıp götürür. Halbuki hemen aşağıda Akkum Koyu tüm zerafeti ile sizi bekler. İncecik kumları, masmavi denizi, dalga almayan doğal yapısı ile tam aranılan özelliklerde bir plajdır.
Bu koy kendi içerisinde doğal olarak ikiye ayrılır. Büyük Akkum plajı, adından da anlaşılacağı gibi büyük olan bölüm ve Belediye tarafından işletilmekte olup hafta sonları ücretlendiriliyor. Ama hafta içi halk plajı olma özelliğini koruyor. Bu koyun uç noktasında sörfçülerin mekanı bulunuyor.
Koyun diğer ve küçük olan kısmı ise Küçük Akkum olarak nitelendirilen bölümü. Burası bir işletme tarafından işgal edilmiş durumda. Ama bence iyi ki işgal edilmiş. Yoksa bu güzelliğini koruyamazdı. Giriş hafta içi de hafta sonu da paralı. Hafta sonu girişler 20 TL kişi başı olarak ücretlendirilmiş. Bunun karşılığında şezlong, şemsiye, soyunma giyinme kabinleri ve duştan faydalanabiliyorsunuz. Giren herkese bu imkanlar sağlanıyor.
Ayrıca Beach Club olmasına rağmen Çeşme ve Bodrum'da rastlayacağınız türden bangır bangır bağıran bir müzik yok. Müzik herkesin duyabileceği kadar açılıyor ve sanırım kimseyi rahatsız etmiyor.
Bir koyu kapladığı için tesis kademe kademe denize iniyor. Her bir terasın keyfi ayrı. İster deniz kenarında konuşlanın, ister incir ağacının altında.. Hepsinin keyfi bir başka.
İçecekleriniz ve yiyecekleriniz biraz yavaşta olsa sizin olduğunuz yere geliyor. Fiyatlar beach club için normal değerlerde.
Özellikle Poyraz havalarda hiç dalga almayan koy, sabah saatlerinde tenha olması sebebi ile denizin tadını doya doya çıkartabileğiniz kadar sakin.. Öğle saatlerinde başlayan yoğunluk sonrasında hem oturacağınız yer seçeneği hem otopark seçeneği azalıyor. Dolayısı ile denizde kalabalıklaşıyor. Ancak bu sizin yüzmeniz engel olabilecek yoğunlukta değil.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından periyodik olarak alınan numuneler sonucunda suyun temizlik değerlerinin çok iyi çıkması sevindirici bir not... Mavi Bayrak için kılavuz değerler 500-100ml total koliform olarak görülürken burada bu değerler 8 ml olarak ölçülüyor. Yani standartlarında üzerinde bir temizlik. Bu oran Çeşme'deki plajlarda standartların içerisinde görülüyor dersek sanırım temizliğini anlatabiliriz.
Ramazan ayına girmeden önceki son pazar günü bu Beach Club saat 13:00 gibi içeri girişleri kapatmış. Yoğunluktan dolayı böyle bir uygulama yaptıklarını söyleyen yetkililer, "içeriye girebilen şanslı müşterilerimizi üzmek istemezdik. Dışarıda kalanlardan özür dileriz" diye bir açıklama yaparak misafirlerinden özür dilemiş. Aynı hafta bu olayı doğrularcasına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bir personelini Sığacık girişinde giren araç sayısını saymakla görevlendirmiş. Sonuç 3518 araç girişi. Araçların 3 kişi ile giriş yaptığını var sayarsak misafir sayısını aşağı yukarı tahmin etmiş oluruz.
Yavaş yaşayan ilçemiz Seferihisar'ın yavaş yavaş keşfedilen bu bakir koylarına gözümüzün içi gibi bakarak, vahşi popülarizme yenilmemesi için çabalamalıyız. Yoksa buraların Kuşadası, Bodrum ve Çeşme olması işten bile değil.
Yorumlar
Yorum Gönder