Ana içeriğe atla

Kahvaltıya Gitmeden Önce

Haftasonu şehir dışına çıkamayacaksanız ve Pazar keyfini ailece kahvaltı yaparak gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, işte size bir kaç kahvaltı mekanı hakkında bilgiler...





Güvendik Park
Çeşmealtı Güvendik Orman Alanı eteklerinde yeni hizmete giren Güvendik Park, muhteşem manzarası ile yeni bir mekan olarak göze çarpıyor. Daha önce blog'umuzda paylaştığımız bu mekanda güzel bir manzara eşliğinde güzel bir köy kahvaltısı yapabileceğinizi düşünüyoruz. Fiyatlar çok pahalı olmamakla birlikte mekanın plajlara yakınlığı olması bir avantaj sağlıyor. Günübirlik deniz keyfi yapmak isterseniz, 10 dakikada plajlara gidip daha sonra tekrar Güvendik Park'a çıkabilirsiniz. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise ızgaraları ile hizmet veriyorlar. 

Güvendik Park
Güvendik Park aynı zamanda maceracı misafirleri için ormanlık alanda oluşturulmuş parkurlarda at gezintisi ve ATV Safari turuna da imkan tanıyor. İsterseniz hamaklarda keyif de yapabilirsiniz.

Belki önümüzdeki sezonlarda tüm günü kapsayan etkinlikleri ile görebiliriz. Hani yapsalar fena olmaz.

Ulaşım için Çeşmealtı dolmuşları Güvendik Park yol ayrımından geçiyor. İndikten sonra 150 metre dağa doğru yürüyeceksiniz. Araçla gelenler ise Çeşmealtı arka yoldan ilerlerken Güvendik Park tabelasını görüp dağa doğru giden yolu takip edebilirsiniz. 



Güzelbahçe'nin köyü olarak adlandırılan merkezinde yer alan Ehl-i Keyf ilk olarak kalitesi ile dikkat çekiyor. Elit bir hizmet veren mekanın fiyatları da benzerlerine nazaran daha pahalı. Ancak sabah kahvaltısında sundukları çeşitler oldukça zengin bir menü ile sunuluyor. Diğer mekanlara nazaran Kahvaltı Set Menüsü bulundurmayan mekanda dilediğinizi söyleyebiliyorsunuz.

Ehl-i Keyf
Tavsiye edebileceğimiz kahvaltı ürünü soslu kızartma ve karadutlu lor.

Çocuklar için oyun parkı ve araçlar için otopark sorunu yok.


Güzelbahçe(Kilizman)'dan köye doğru çıkmaya başladıktan sonra otobanın altından geçeceksiniz. Geçer geçmez otoban servis yoluna sağa sapacaksınız. Yaklaşık 1 kilometre ileride göreceksiniz. Dolmuş ve otobüsle ulaşım için Avni Akyol Lisesi'nde inip hemen bir kaç metre aşağı ineceksiniz. 

Patlıcan

İnciraltı'nın ilk kahvaltı ve gözleme mekanlarından olan Patlıcan, yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikimle hizmetine devam ediyor. Fiyatlar geçmiş yıllara nazaran daha pahalı olsa da, ister çim alanda, ister ağaç altında isterseniz de kıl çadırda kahvaltınızı yapabiliyorsunuz. Gözlemeleri ile ünlü mekanda zengin bir kahvaltı menüsü bulunuyor.

Şehrin içerisinde olması itibari ile sabahın erken saatlerinde dolan otoparkı sizi yanılmasın, kapıdaki görevliden içeride yer olduğunu teyit edebilirsiniz.

Tavsiye edebileceğimiz kahvaltı ürünü tahmin edebileceğiniz üzere Gözleme

Patlıcan İnciraltı Özdilek Alışveriş Merkezi'nin hemen arkasında yer alıyor. Araçla gidecekler için Bahçelerarası yoluna girince 100 metre ileride sağda.


İzmir - Aydın otobanı üzerinde yer alan Selway Outlet Alışveriş Merkezi'nin hemen karşısında yer alan körfez ve İzmir manzaralı bu Latin Amerika'lı tesis, kahvaltı servisine yeni başlamış olsa gerek ki, menüsü oldukça zayıf. İzmirlilerin aradığı doğal ortamdan oldukça uzak ve daha çok restaurant tarzında olan mekanın en büyük avantajı muhteşem İzmir manzarası. 

Fiyatlar hiçte ekonomik değil. Menüsünde övebileceğimiz pek bir ürün bulunmuyor. Otopark ve oyun alanı sorunu bulunmuyor. 


Güzelbahçe Belediyesi Tesisi

Uzun yıllardır Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu'nun körfez ve Çatalkaya manzaralı bahçesinde hizmet veren bu mekan bir kaç sezondur yeni ismi ile hizmet versede ben hatırlayamadığım için bu isimle tanıtılıyor.

Güzelbahçe köyünün tam merkezinde yer alan mekan tanıttığımız mekanlar içerisinde cebinizi en yakacak yer. Tamamen doğal ürünlerin kullanıldığı mekanda kimilerinin çingen salatası olarak adlandırdığı çökelekli salata oldukça dikkat çekici.

Zeytinyağı, zeytin, bal, reçel, yumurta ve benzeri kahvaltılık ürünleri öncelikle köylerinden temin etmeyi prensip haline getirmiş olan mekanını otoparkı ve çocuk parkı bulunmuyor ancak her ikisininde eksikliğini hissetmiyorsunuz.

Ve Diğerleri

Yıllara meydan okuyan İzmir'in ilk kahvaltı salonu Altınoluk... Yıllar sonra Muğla-Bozüyük'lü işletmecisine devredilen mekan geçtiğimiz yıllarda kendi mandırasında ürettiği süt ve süt ürünleri ve sahanda yumurtaları ile meşhurdu. Şu sıralar nasıldır bilemiyoruz.

Altınoluk ile eskilik konusunda kıyasıya bir mücadele veren diğer bir mekan da Tepe - Manzara Kahvesi. İzmir - Çeşme eski yolunun üzerinde Uzunkuyu köyünde yer alan bu mekan dağların arasındaki en yüksek geçitte yer alıyor. Oldukça lezzetli köy kahvaltıları vardı. Artık nasıl bilmiyoruz.

Otoban yan yolunda yer alan Mandalinaltı, Sahilevleri kavşağına gelmeden hemen önce misafirlerine merhaba diyor. Adını aldığı Mandalin ağaçlarını altına kurulu masalarında hizmet veren mekanın tavsiye edilebilecek özel bir ürünü bulunmuyor. Fiyatlarda dikkat çekici ucuzlukta değil.

Bu sekiz mekan içerisinde en çok hangilerini tavsiye edersiniz diye sorarsanız ben tek yeri kesinlikle ön plana alırım.

Güzelbahçe Belediye Tesisleri
 
Öte yandan Güvendik Park ve uzun zamandır gitmediğim çocukluğumun efsanesi Altınoluk'u ve Manzara Kahvesi'ni denemeye değer buluyorum.

Yorumlar

  1. Bu yazı kaleme alındığında en avantajlı mekan olarak dikkate çeken Nobilipark, bir yılda değiştirdiği uygulamaları ve menüleri ile bu listeden çıkmaya aday oldu. Ön plana para kazanmanın geçtiği bu mekanın geçtiğimiz sene salon balkon ayakta olması, bu sezon ise tam tersine inler ve cinlerin top oynaması zaten belli ediyor ugulama yanlışlığını.

    YengenBlog olarak NobiliPark'ı bu listeden çıkartmayı uygun görüyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...