Ana içeriğe atla

Güvendik Park

Her geçen gün şehre sığmaz olan İzmirliler için şehrin dışında ama hemen yanı başında yeni bir mekan daha açıldı.

İster mangalınızı yapın deniz manzaralı köşkünüzden*, ister ATV'ler ile ormanlık parkurda tura çıkın, ister ata binin isterseniz oturun terasta yemeğiniz ayağınıza gelsin. 

İşte öyle bir mekan Güvendik Park... 
Urla'nın, İzmir Körfezi'ni süsleyen Çeşmealtı beldesinin yüksek tepesi olan Güvendik eteklerinde kurulan bu park, aileler için değişik bir haftasonu etkinliğine ev sahipliği yapabilir.  180 dönümlük ormanlık araziye kurulu bu doğal ortamda, piknik masaları, seyir terasları, restaurant ve bar mevcut.

300 kişilik kapasiteli restaurantının, kapalı bölümünün bulunması kış aylarında da hizmet vermeyi planladğını gösteriyor. Fiyatları çok pahalı değil. Hizmetleri de çok ihtişamlı ve titiz değil. Ancak piknik yapmaya giden müşterilerinin de bu kadar özen beklediğini sanmıyorum. Salaş olması temiz olmadığı anlamına gelmesin. Son derece temiz bir ortam ve oldukça bonkör servisleri var. Et söylediğinizde ete doyacaksınız. Menüden baktığınızda pahalı gibi görünen yemekler aslında gelen miktarlara baktığınızda hakettiğini alıyor.


ATV'ler ile Güvendik Ormanlık Alanı'nda Safari Turu'na çıkmanın saati 60 TL olarak belirlenmiş ancak illa bir saat kiralamak zorunda değilsiniz. 15 dakikalık turlar yeterli olacaktır.



Ata binmek istiyorsanız seyisler eşliğinde, temel eğitiminiz varsa ve kendinize güveniyorsanız da kendi başınıza tura çıkabilirsiniz.

http://www.guvendikpark.com/ adresinde rezervasyon yaptırabilir. Daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...