Ana içeriğe atla

Sevilen Cabernet Sauvignon & Merlot 2008

Bir kaç hafta ara vermiştim şarap yazılarına şimdi sırada Sevilen Şarapları'nın yeni denediğim güzel bir şarabı var. 


Sevilen Cabernet Sauvignon & Merlot 2008...



İzmir'in bu önemli şarap üreticisi, Menderes'teki bağlarında ürettiği Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinin güzel bir karışımı. Orman meyvelerinin vermiş olduğu burukluğun yanısıra çikolata ve kekik aromalarınında hissedildiği leziz bir şarap. 

Ben yemekle içmektense aperatif olarak yemek öncesi içilmesini öneriyorum. 

Sevilen Şarap 1942 yılında İsa Güner tarafından kuruldu. İzmir'de 4 hektarlık bir bağda başlayan üretimde Bulgaristan göçmeni Güner ailesinin Fransa'da aldığı eğitim çok etkili olmuş. 1958 yılında 4 hektardan 50 hektara fırlayan bağların ölçümü günümüzde 160 hektarı geçmiştir. İlk üretim tesisleri Agora semtinde başlamıştır. Şimdi İzmir'deki tesislerinin yanısıra Trakya/Mürefte'de de bir tesisleri var. 

Sevilen İzmir bölgesi bağları, 200 metrelik rakıma sahip olan Menderes ilçesine bağlı Gölcükler köyünde bulunmaktadır. 850 dönümlük bağ alanında, Cabernet Sauvignon - Merlot - Syrah (Shiraz) - Petit Verdot - Carignan ve beyaz şarap üzümleri olarak; Chardonnay - Sauvignon Blanc - Misket - Semillion Blanc - Colombard yetiştirilmektedir. Bölge, Güney Akdeniz Barı- Sicilya - Güney İspanya Bölgeleri ile aynı iklim karakter özelliklerini göstermektedir. 

Denizden yüksekliği yaklaşık 1000 metre olan Denizli bölgesi bağları, Ege bölgesi, Denizli iline bağlı Güney ilçesinde bulunmaktadır. 450 dönümlük bağ alanında 2002 yılında başlatılan detaylı arazi hazırlığı, iklim ve toprak analiz çalışmalırının ardından ilk bağ dikimleri 2005 yılında gerçekleştirilmiştir. Bölgede şu anda Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc - Petit Verdot - Sauvignon Blanc ve Syrah üzüm türleri yetiştirilmektedir. Denizli bölgesi bağları, Fransa Rhone vadisinin (Hermitage, Chateauneuf Du Pape) iklim ve toprak karakteristik özelliklerini göstermektedir. 



Sevilen Bağevi, zeybekler diyarı Cumaovası yani şimdiki adı ile Menderes'te 45 dönümlük bir arazide hizmet veriyor.  İsabey Bağları ve Bağevi gerek şarap meraklısına, gerek uzmanlarına, bağdan sofraya uzanan şarabın oluşum serüvenini, doğayla içiçe olmanın da tadını çıkartarak öğrenmenin fırsatını sunuyor. Cabarnet Sauvignon, Merlot, Carignan, Grenache, Semillon ve Chardonnay bağları, 5 km. ileride tesis edilmiş şaraphane, mahzen ve Fransız mutfağının güzel bir örneğini sunan restoranı ile konuklarına keyifli bir gün geçirtiyor. İletişim ve rezervasyon için Sevilen Şarapları internet sitesine girmeniz gerekiyor. 

Gelelim Sevilen Cabernet Sauvignon & Merlot 2008'e... 

Şarap tüm büyük alışveriş merkezlerindeki marketlerde yer alıyor. Kolayca tanımaniz için etiketi İzmir Saat Kulesi olarak belirlenmiş. Fiyatı çok makul. 17 TL. Ancak zaman zaman kampanyalar dahilinde fiyatı daha da düşebiliyor. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...