Ana içeriğe atla

Symposium Bornova Misket

Farklı iki yazıda Bornova Misket Üzümü ve Urla Şarapçılık'tan bahsetmiştik. Bu sefer Urla Şarapçılık'ın Bornova Misket Üzümlerinden ürettiği dömisek bir şaraptan bahsedelim istiyoruz.

Buyrun Symposium Bornova Misket'in tadım ve üretim notları...


Geç hasatla toplanan Bornova Misket üzümlerinden elde edilen, altın sarısı renginde, damakta bıraktığı bal ve bademsi aromalarla yumuşak, kaygan, hafif, tatlı ve zarif bir şaraptır.

Aperatif kanepeler, çikolata ve taze meyveler ile hazırlanmış tatlılar ile mükemmel bir uyum sağlar. 8-10 C’de servis yapılması önerilir.
 
Parlak saman sarısı renkli, temiz görünümlü, burunda limon, yeşil elma, armut, kokulu beyaz şeftali, kayısı aromalı, damakta dolgun, hafif asitli, uzun bitişli bu dömisek şarap hemen bağına göre Güney batısındaki misketleriyle meşhur Samos adasının Vin Doux ya da Nectar'ları ayarında. İyi bir Küba purosu ile öneririm. Alkol %14.5
 
Artık internet üzerinden alkollü içki satışı yasaklandığından ancak geniş ürün yelpazesine sahip dükkanlardan bulabileceğiniz ürünün satış fiyatı 30 TL olarak belirlenmiş.
 
Kaynaklar: Urla Şarapçılık ve KeyifNotları.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...