Ana içeriğe atla

Çim Konserleri

"Müzik için söylenmiş birçok güzel söz var. Ruhun gıdası olduğu, dünyaya barış getirdiği, herkesin ortak dili olduğu... Eğlencenin, kültürün, geleneklerin temeli müzik... Müziğin yaratıcıları ve dinleyicileri için bunlar

ve bunların ötesinde bir çok duygular ve hatıralar"



Çim Konserleri İzmirli bir sanatçı ile devam ediyor.



28 Temmuz 2011 Perşembe - Tarihi Havagazı Fabrikası




'Serap Yenici' uzun yıllara dayanan pek çok önemli şirket ve organizasyonunun referanslarıyla sürdürdüğü müzik çalışmalarını "Yıldızlar Gece Parlar" albümüyle daha geniş kitlelerle paylaşmaya hazırlanıyor. 98'de 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü'nden mezun oldu.



Eğitimine ek olarak TRT spikerlerinden Taylan Çamdoruk'un öğrencisi olarak diksiyon ve sunuculuk eğitimi aldı. Okul dönemleri ile başlayan uzun bir sahne sürecini, İzmir Kanal 1 Televizyonu'ndan gelen bir teklif üzerine müzik programlarını televizyonla birleştirmiş oldu.



2000 yılında İstanbul Flash Televizyonu'ndan gelen bir teklif üzerine dış yapım şirketi Hayal Gemisi ile anlaşarak,1 yıl boyunca hafta içi her gün sanatçı konuklu, müzik eğlence programı sunuculuğunu sürdürdü.



Okul bitirme tezi olarak seçtiği ve üzerine tez verdiği reklam müzikleri üzerine zamanında rahmetli Melih Kibar ile ilk çalışmalarını yaptı. Sonrasında Jingle House, Özkan Turgay, Müjdat Akgün, Volkan Gücer gibi pek çok önemli müzik adamıyla çalışarak reklam müziklerine ses verdi.



Bu dönemde dizi müzikleri üzerine de pek çok çalışma yaptı. Bazı zaman seslendirme de (Baldız Geliyorum Demez, Kara Melek vs... ) bazen söz olarak (Annem) dizi müzik çalışmalarında yer aldı. Pek çok dizide yardımcı oyuncu olarak da konuk sanatçı olarak yer alan sanatçı söz ve müzik çalışmaları ile MSG'de asil üye konumunda yer almaktadır.

Aynı zamanda Müyor üyesi de olan Serap Yenici pek çok sanatçı dostunun albümünde sesiyle yer almış, ayrıca Efes Pilsen Sponsorluğu'nda "Osmanlı'dan Günümüze" adlı projenin solisti olarak bir albüm çalışmasında yer almıştır. http://www.birayadair.com/ olarak Türkiye'nin her köşesinde sergilenen bu çalışmada sanatçının sesinin yer aldığı CD'ler 5000 adet dağıtılmıştır.

Türkiye'nin en büyük şirketlerinin tercih ettiği bir sesi olarak (Mercedes, Nokia, Pepsi vs) firmaların hem yurt içi hem yurt dışı çalışmalarında sahne alan, hem de pek çok kongre için tercih edilen sanatçı olarak ilaç firmaları ve kongre gala gecelerinde ekibiyle sahne alan Yenici, sahnesinde International(!) bir Repertuar haricinde Türk Sanat Müziği, sevilen türküler, güncel ve nostalji Türkçeler ile çok zengin bir repertuar sunmaktadır.



Ayrıca 10 ayrı solistin Ege, Hazal, Nadide Sultan, Orhan Ölmez, Gökhan Türkmen, Cihan Konuk, Sinan Erkoç,....yorumladığı Atatürk'ün sevdiği şarkılar projesinde Mendilimin Yeşili türküsünü seslendirmiştir.



Sahne hakimiyeti ile çoğu firmanın özel gala gecelerinde tercih ettiği sanatçı sahnesinde Jazz, Latin, Türkçe Nostalji, Güncel, Rock ve Popüler konsept şarkılar seslendirmekte ayrıca sevilen TSM ve türküleri kendince yorumlamakdadır.



Ege'den aldık biz bu aşkı isimli Ege konsepti ve popüler eserlerden oluşan albümünü temmuz ayında müzikseverlerle buluşmuştur.Çok yakında "Yıldızlar Gece Parlar" müzikseverlerin beğenisine sunacaktır.

Kaynak: Serap Yenici Resmi Sitesi

Not: Kaynak olarak sanatçının kendi sayfası kullanılmıştır. Yazıda yazım kurallarına uymayan çok sayıda hatalı yazım vardı. Düzeltmeye çalıştım gözden kaçanlar olduysa affola...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...