Ana içeriğe atla

Sanatsever'e de Saygı

Hani hep sanata saygı, sanatçıya saygı denir ya... Bende bu defa işi tersten bakarak sanatsevere saygı adıyla dile getiriyorum.

Evet korsan sanatçıyı öldürür, ilgisizlik sanatçıyı köreltir, sanat ona saygı duyanlar olduğu sürece vardır.

Ama arkadaş bir konser için 89 TL bilet fiyatı belirlenmez ki?

2 kişi gitseniz konsere, asgari ücretin 1/3 kadarını konsere vereceksiniz demektir.

Biz İstanbul'da yaşamadığımız için sanatçıları canlı dinleme şansımız yılda bir kaç kez elimize geçiyor. Onda da ya yoğunluktan ya pahalılıktan gidemiyoruz konserlere.

89 TL kimilerine göre çok olmayabilir. Ancak açlık sınırının 2 bin TL'yi geçtiği ülkemizde gerçekten nüfusun %70'ini etkileyecek kadar pahalı.

15 Eylül'de Fuar Açıkhava'da konser verecek  Bülent Ortaçgil ve ona eşlik edecek olan müthiş orkestra ve isimleri maalesef izlemeyeceğim.

188 TL veremeyeceğim 2 saatlik bir konser için.  Diyeceksiniz ki daha ucuz biletlerde var. Evet var ama Açıkhava Tiyatrosunun etrafındaki parklarda oturup dinlemek ile aynı şey.

Üzgünüm.

Bir çözümü olabilir Sanatsever'e de saygı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...