Urla Boğazkere 2009

Zaman zaman İzmir ve civarının lezzet mekanlarını, kendine has yemeklerini tanıtmaya çalışıyorum.

Urla Şarapçılık her geçen gün daha fazla karşılaştığım bir isim olmaya başladı. İşte Urla Şaraplarından bir tanesi...

Boğazkere...



Güçlü, gövdeli, Urla yöresinin tanenli meyvemsi Boğazkere üzümlerinden elde edilen bu lezzetli şarap, altı aylık eskime süresini Fransız meşe fıçılarda geçirerek canlı bir yapı ve zengin lezzetler kazanır. Güçlü, meyvemsi ve damakta kalıcı olan Boğazkere, kuru erik, pestil ve olgun vişne aromalarını çağrıştırır.
Izgara etler, Köri baharatı ile hazırlanmış spesiyaliteler, peynirli ve mantarlı makarnalar ve fırında hazırlanmış zengin soslu kırmızı et yemekleri ile mükemmel bir uyum sağlar. 17-19 °C’de servis yapılması önerilir.

Oldukça koyu Bordeaux renkli bu şarabın burnunda cazip floral ve gösterişli siyah meyve aromaları ile tatlı vanilya tonları mevcut. Damakta dolgun, güçlü ancak entegre tanenli, diri asitli. Asit, tatlı siyah meyvelerin orta damakta dengelenerek şarabın canlı ve diri durmasını sağlıyor. Uzun, meyve yüklü, diri, keyifli bir bitişi var. (Julia Harding – Master of Wine)

Yorumlar

Popüler Yayınlar