Ana içeriğe atla

Urla Boğazkere 2009

Zaman zaman İzmir ve civarının lezzet mekanlarını, kendine has yemeklerini tanıtmaya çalışıyorum.

Urla Şarapçılık her geçen gün daha fazla karşılaştığım bir isim olmaya başladı. İşte Urla Şaraplarından bir tanesi...

Boğazkere...



Güçlü, gövdeli, Urla yöresinin tanenli meyvemsi Boğazkere üzümlerinden elde edilen bu lezzetli şarap, altı aylık eskime süresini Fransız meşe fıçılarda geçirerek canlı bir yapı ve zengin lezzetler kazanır. Güçlü, meyvemsi ve damakta kalıcı olan Boğazkere, kuru erik, pestil ve olgun vişne aromalarını çağrıştırır.
Izgara etler, Köri baharatı ile hazırlanmış spesiyaliteler, peynirli ve mantarlı makarnalar ve fırında hazırlanmış zengin soslu kırmızı et yemekleri ile mükemmel bir uyum sağlar. 17-19 °C’de servis yapılması önerilir.

Oldukça koyu Bordeaux renkli bu şarabın burnunda cazip floral ve gösterişli siyah meyve aromaları ile tatlı vanilya tonları mevcut. Damakta dolgun, güçlü ancak entegre tanenli, diri asitli. Asit, tatlı siyah meyvelerin orta damakta dengelenerek şarabın canlı ve diri durmasını sağlıyor. Uzun, meyve yüklü, diri, keyifli bir bitişi var. (Julia Harding – Master of Wine)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...