Ana içeriğe atla

Lezzet Saçan Mekanlar

1444 sokak denildiğinde hemen hemen çoğu İzmirli bu adresten bir şey anlamaz. Ancak Kebapçılar Sokağı dediğinizde herkes size "Kıbrıs Şehitleri Caddesine, Talatpaşa'dan girin soldaki ilk sokak" diyebilir.

Sokağın bu şekilde tanınmasında elbetteki 31 yıldır kalitesinden ve tarzından ödün vermeyen Altınkapı Restaurant'ın büyük etkisi var...

1978 senesinde küçük bir köfteci olarak başlayan serüvenine şimdilerde Çeşme, Bostanlı şubelerinin yanısıra aynı sokakta yer alan Balık Restaurant'ını ekleyerek yaklaşık 1000 kişiye aynı anda hizmet verebilen bir zincire dönüşen Altınkapı'nın, balık bölümünü sizlere anlatmaya çalışacağım.

Altınkapı'nın Balık Restaurant'ı güleryüzlü ve İzmirli duruşuyla İbrahim Porsuk tarafından her sabah yeniden hazırlanıyor. İbrahim Bey ve personeli sanki her gün Restaurant'ı ilk açılıyormuş gibi özenle hazırlıyorlar.
Günün ilk ziyaretçileri 12:00 gibi gelmeye başlıyor. İlk ziyaretçileri genelde çalışan kesimden oluştuğu için menüler çok önem taşıyor. Sardalya, Çipura, Levrek ve Dil Balığı ile oluşturduğu 4 farklı menüsü oldukça ilgi çekiyor.

Altınkapı'nın aslında en önem verdiği saat akşam saatleri. Mevsimine göre her çeşit balığın bulunduğu mutfağında, aşçıbaşının hazırladığı lezzet dolu balıkları bulabiliyorsunuz. Akşam saatlerinde gündüz uygulanan menüleri bulma şansınız olmasa da kalabalık gruplar halinde gidecekseniz menüyü tespit edip rezervasyon yaptırma şansınız bulunuyor.

Benden size tavsiye; şefin yemek, İbrahim Bey'in şarap tercihlerini dikkate almanız yönünde. Özellikle yemeğin sonunda özel olarak hazırlanan helvaya yer ayıracak kadar dikkatli olun. Yoksa pişman olabileceğiniz bir tatlıyı kaçıracaksınız.

Altınkapı Balık Restaurant'ın menüsünü internet üzerinde görebilirsiniz.

Ayrıca yine Restaurant'ın web sitesi üzerinden online rezervasyon yaptırma şansına sahipsiniz.

Lezzetli ve keyifli bir yemek için gidebileceğiniz bir yer Altınkapı... Gidince bu itibara nasıl sahip olduğunu anlayacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...