1444 sokak denildiğinde hemen hemen çoğu İzmirli bu adresten bir şey anlamaz. Ancak Kebapçılar Sokağı dediğinizde herkes size "Kıbrıs Şehitleri Caddesine, Talatpaşa'dan girin soldaki ilk sokak" diyebilir.
Sokağın bu şekilde tanınmasında elbetteki 31 yıldır kalitesinden ve tarzından ödün vermeyen Altınkapı Restaurant'ın büyük etkisi var...
1978 senesinde küçük bir köfteci olarak başlayan serüvenine şimdilerde Çeşme, Bostanlı şubelerinin yanısıra aynı sokakta yer alan Balık Restaurant'ını ekleyerek yaklaşık 1000 kişiye aynı anda hizmet verebilen bir zincire dönüşen Altınkapı'nın, balık bölümünü sizlere anlatmaya çalışacağım.
Altınkapı'nın Balık Restaurant'ı güleryüzlü ve İzmirli duruşuyla İbrahim Porsuk tarafından her sabah yeniden hazırlanıyor. İbrahim Bey ve personeli sanki her gün Restaurant'ı ilk açılıyormuş gibi özenle hazırlıyorlar.
Günün ilk ziyaretçileri 12:00 gibi gelmeye başlıyor. İlk ziyaretçileri genelde çalışan kesimden oluştuğu için menüler çok önem taşıyor. Sardalya, Çipura, Levrek ve Dil Balığı ile oluşturduğu 4 farklı menüsü oldukça ilgi çekiyor.
Altınkapı'nın aslında en önem verdiği saat akşam saatleri. Mevsimine göre her çeşit balığın bulunduğu mutfağında, aşçıbaşının hazırladığı lezzet dolu balıkları bulabiliyorsunuz. Akşam saatlerinde gündüz uygulanan menüleri bulma şansınız olmasa da kalabalık gruplar halinde gidecekseniz menüyü tespit edip rezervasyon yaptırma şansınız bulunuyor.
Benden size tavsiye; şefin yemek, İbrahim Bey'in şarap tercihlerini dikkate almanız yönünde. Özellikle yemeğin sonunda özel olarak hazırlanan helvaya yer ayıracak kadar dikkatli olun. Yoksa pişman olabileceğiniz bir tatlıyı kaçıracaksınız.
Altınkapı Balık Restaurant'ın menüsünü internet üzerinde görebilirsiniz.
Ayrıca yine Restaurant'ın web sitesi üzerinden online rezervasyon yaptırma şansına sahipsiniz.
Lezzetli ve keyifli bir yemek için gidebileceğiniz bir yer Altınkapı... Gidince bu itibara nasıl sahip olduğunu anlayacaksınız.
Yorumlar
Yorum Gönder