Ana içeriğe atla

Urlice Cabernet Sauvignon

Şarap yazılarına devam ediyoruz. Bu sefer Urla'nın bir başka markası Urlice Şarap'tan bir şarap...

Fransızların Şato şarapları olarak adlandırdıkları ama günümüzde sıklıkla karşılaştığımız butik terimi ile adlandırılan Butik Şarap Üretimi yapan Urlice Bağları, Urla'nın içindeki bağlarında birbirinden lezzetli şarapları üretiyor.

Urlice Cabernet Sauvignon Doktor Gürcan Vural tarafından şöyle tanımlanıyor; "Parlak yakut renkli, burunda böğürtlen, siyah kiraz yanı sıra kuru kırmızı meyve ve pestil aromaları ardından yeşil ve karabiber, damakta dengeli, güçlü gövdeli orta uzunlukta bir şarap. Kuru özütlerden öylesine zengin ki içerken çiğneme refleksi uyandırıyor. Ne Fransız ne yeni dünya tipik güney Italya şarabı tarzında. Puglia'nın Negroamaro ağırlıklı kupajları ayarında. 2-3 yıl içinde formunun zirvesinde olacak. Muhteşem yemeklerimizden biri olan kuzu tandır ile öneriyorum"

Şarabın kimliği şöyle;
Yıl: 2009
Tip: Kırmızı
Üretici: Urlice
Ülke: Türkiye
Bölge: Ege
Yer: Urla 
Satış fiyatı 35 TL olarak belirtilmiş.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...