Ana içeriğe atla

Türkiye Hava Gösterisi 2011

Türk Hava Kuvvetlerinin 100’üncü yıl etkinlikleri içinde ayrıcalıklı ve farklı bir yere ve öneme sahip olan uluslararası katılımlı “Türkiye Hava Gösterisi 2011”, 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı (Çiğli/İZMİR)nda halka açık olarak düzenlenecektir.

Gösterinin, Türkiye’de şu ana kadar gerçekleştirilmemiş bir boyutta; aynı zamanda Avrupa’da son zamanlarda yapılan en büyük ölçekteki hava gösterilerinden birisi olması hedefleniyor.

Dünyanın pek çok ülkesinden hava akrobasi timleri ve solo uçak gösterilerinin yer alacağı bu görkemli gökyüzü şöleninde, Türk Yıldızları ve Türk F-16 Solo Gösteri Timi de göz kamaştıracak. Türkiye Hava Gösterisi 2011’e dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek çok sayıda akrobasi timi de katılacak.

Tamamen halka açık olarak icra edilecek olan gösteriye katılan izleyicilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla; üs içerisinde çeşitli yiyecek, içecek, eğlence, temel ihtiyaç alanları oluşturulacak, Hava Kuvvetleri ile ilgili hediyelik eşyalar ve kitaplar halkımızın beğenisine sunulacak.

Günümüz uçaklarının yanı sıra çeşitli tarihi uçakların da gösteriler sunacağı etkinlik için başvuru yapmaya ya da bilet almaya gerek olmayacak. İzleyicilerin uçakları yakından inceleyebileceği ve pilotlarla tanışabileceği gösteri merkezinde, çocuklar için oyun ve eğlence alanları da kurulacak.

Dünyanın en prestijli akrobasi timleri, 100’den fazla uçak Türkiye Hava Gösterisi için bir araya geliyor.

Türkiye Hava Gösterisine katılacak ülkeler ve akrobasi timleri :

İzmir Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda icra edilecek olan gösteriyi, 57 ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanları da izleyecek. Dünyanın birçok ülkesinden son teknoloji ile donatılmış hava akrobasi timleri ve solo gösteri uçaklarının katılacağı organizasyon, halka açık olarak icra edilecek. ABD’den Thunderbirds, Fransa’dan Patrouille de France, İtalya’dan Frecce Tricolori, Hırvatistan’dan Krila Oluje, Avusturya’dan Jas-105, İngiltere’den Red Arrows, Pakistan’dan Sherdils, Polonya’dan Bialo Czerwone Iskry, Romanya’dan SOIM, Rusya’dan Russian Knights, Almanya, Cezayir, Ürdün, Slovakya, Sırbistan ve Belçika’dan hava akrobasi timleri ve gösteri uçaklarının renk katacağı etkinlikte, Türk Hava Kuvvetleri’nin Türk Yıldızları ve F–16 Solo Türk gösteri timleri ise nefes kesen gösterilerini icra edecekler. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 100. Yılında kurulan F–16 Solo Türk, dünyanın en etkin ve güçlü savaş uçakları arasında yer alan F–16′nın manevra kabiliyeti ve Türk pilotlarının eğitim seviyesini, görsel bir şölenle gözler önüne serecek.

Program



Otopark alanı kapılarının açılışı 07:00


Seyirci alanının açılışı 08:00


Uçuş faaliyetlerinin yaklaşık başlangıcı 10:00


Uçuş faaliyetlerinin yaklaşık bitişi 18:00


Otopark alanı kapılarının kapanışı 20:00

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...