Her türlü giyim-kuşam, ayakkabı-saraciye, kitap, sarraf, aktar, antikacı, manav, kasap, sakatatçı, balık hali, çiçekçi, matbaa, ağaç işleri, kalaycı, sağlıkçı, vs.... arayacağınız her şey bu meslekten biri var.
Ayrıca Salepçioğlu, Kestane Pazarı, Hisar, Şadırvanaltı, Baş Durak, Yalı camiileri var.
Mezarlıkbaşı, Çankaya, Şadırvan, Havra Sokağı, Kestelli, Konak, Beyler gibi giriş noktaları var.
Kızlarağası Hanı, Ali Paşa Şadırvanı, İsmet İnönü'nün evi, Abacıoğlu Hanı, Çakaloğlu Hanı var.
İzmir Belediyesi, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Özel İdaresi, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Milli Kütüphane var.
Yeni evlenecekseniz, gelinlik, damatlık, nikah şekeri, ayakkabı, davetiye burada...
Tarihi Elhamra Sahnesi Kemeraltı girişinde.
Söğüş, Boyoz, Marul, Çiğdem, Domat, Lokma, Çeşme Kumru, İzmir Köfte, Ödemiş Köfte, Tire Köfte, Bergama Tulum, Midye Dolma, Kopanisti, Çamur Peyniri, Armola, Ege Mutfağının en güzel örnekleri burada...
Havra Sokağı, Veysel Çıkmazı, 1. Beyler, 2. Beyler, 3. Beyler Sokakları var, Kestelli, Anafartalar Caddesi, Halim Ağa Çarşısı var.
Bolulu Hasan Usta bu çarşıda yetişti, ilk dükkanını burada kurdu. Aynı Özsüt'ün sahibi Sefer Usta'nın yaptığı gibi. Aksüt'te su muhallebisi, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Şadırvan'da şambali, Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurt, Mennan'da sakızlı dondurma yemeden gidilmez.
İngilizce Kursu, Kuran Kursu, Üniverste Hazırlık Kursu, KPSS kursu, El Sanatları Kursu aradığınız her ne kursuysa burada.
Camii var, sinagog var, kilise var.
Kemeraltı 1600'lü yıllardan beri var.
Kemeraltı kelimelerle anlatılacak bir şey değil. Yukarıda saydığım yerlerin her biri için bir sayfa yazı yazılması gerekir. O yüzden kısa paragraflara sığdırıp okuyanın kafasını karıştırmak istemedim.
Eğer yolunuz İzmir'e düşerse, sadece Kemeraltı'na en az 1 gününüzü ayırın.
http://www.kemeraltı.com
YanıtlaSil