Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir? VII


1989 yılında kurulduğunda adı Vejetaryen Restaurant'tı ve İzmir'de ilkti. 

Şimdilerde Sakız Alsancak olarak biliniyor. İşte İzmir, Girit ve Ege mutfağının zenginliklerini bulabileceğiniz bu restaurantın kendi dilinde kendini tanıtımı...



"İzmir Vejetaryen Restaurant , “sağlıklı beslenme” düşüncesi ile 1989 yılında kuruldu. 2002 yılının Temmuz ayında, Şehit Nevresbey Bulvarı 9/A İzmir (Swiss Büyük Efes Oteli Convention Center Karşısı) adresine taşındı.

2007 yılının Aralık ayında Hikmet Alpay bey yönetimine geçen mekanımız Sakız Alsancak olarak hem tüm gün A’La Carte, hem Girit-Akdeniz-Ege mutfağı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Sakız Restaurant, İzmir Alsancak atmosferi içinde özel A’La Carte mönüsüyle lezzetli yemeklerini sizlerin beğenisine sunuyor. Hem lezzetli hem keyifli dakikalar geçirebileceğiniz, dostlarınızı ağırlayabileceğiniz ayrıcalıklı bir mekan."


Hafta içi sabah kahvaltısıyla başlayan hizmet, öğlen yemeği ve akşam fasıl eşliğinde yemeklerle devam ediyor. Özellikle öğlen saatlerinde kısa sürede lezzetli yemek, yemek isteyen çalışanlar, Ege Mutfağından 20-30 çeşit arasında değişen lezzetlerden kendilerine mükellef bir sofra kurmak için şanlı olmak zorundalar. Çünkü boş masa kalmamış olabilir. Ancak eğer şanslarına bir nebze etkide bulunmak isterseniz bilgisunar üzerinden günün yemek listesine ulaşıp istediklerini seçerek rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Akşam fasıl eşliğinde yemek isterseniz menüye buradan ulaşabilirsiniz. 

Benden ne yiyeceğinize dair tüyo istiyorsanız kısaca şunları size önerebilirim;
Öğle yemeğinde daha önce yemediyseniz felafel tatmalısınız. Tatlı olarak Karadutlu Lor tatlısı Tire'de yapılanlar gibi olmasada İzmir'de bulabileceğiniz en iyi örneklerden birisi. Ayrıca denemekte fayda var diyeceğim bir salata var; Hardallı Sirkan Otu Salatası... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...