Ana içeriğe atla

Markasını Yaratan Köy

Gödence ismini yıllar önce "Gezelim Görelim" programında görmüştüm. Bir kaç yıl önce ise gezme fırsatı buldum. Geçtiğimiz yıl bu sitede tanıtıcı bir yazı yazdım. Ama o zaman yazmadıklarım vardı. Biraz süre geçti belki ama yazmadan geçmek istemedim.

İşte size Gödence Markası ile satılan ürünler...


Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 1974 Yılında köye elektriğin getirilmesi, zeytinyağı fabrikasının kurulması. toplumsal bir heyecan ve imece yöntemiyle başarılmıştır.

Zeytin ve üzüm başta olmak üzere yine bu iki tarımsal kaynaktan üretilebilecek her türlü ürünü üretebilen ve pazarlayabilen kooperatif, Üzüm, pekmez, sirke, şarap, pestil, zeytinyağı, sabun gibi ürünlerin üretilmesi ve ambalajlanmasını üstleniyor.

Gödence Tarımsal Kalkınma kooperatifi, zeytinyağı müşterilerini mutlu etme, gıda güvenilirliği anlayışı ile sınırlı ölücülerde Tarhana, Taze üzüm pekmezi Ev recelleri, Sirke, kurutulmuş domates üretimi yapılmaktadır. Bu özel ürünlere, sadece Gödence ürünlerinin satıldığı noktalardan veya sipariş hattına başvurarak kargo ile gönderilmesini isteyerek ulaşabilirsiniz. 

Gödence Markası ile alabileceğiniz ürünler
  • Tarhana
  • Pekmez
  • Sirke
  • Sofralık Zeytin
  • Zeytinyağı
  • Üzüm
  • Badem
  • Sabun
  • Bal ve Reçel
Online alışveriş için buraya tıklayabilir veya 0 232 749 00 15 nolu tel/fax ile Kooperatife ulaşabilirsiniz.

Gödence'ye nasıl mı gideceksiniz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...