Zaman zaman İzmir'in usta kalemi Nedim Atilla'nın yazılarına yer veriyoruz blogumuzda.
Aynı zamanda gurme yönünden de bahsettiğimiz Atilla'nın yeni kitabını tanıtmak istedik size, kendi sitesinden ve kendi yorumuyla...
Yıllardır dostlarıma 'ne yazık ki elimde yok' diye hayıfllanarak cevap vermekten kurtuldum... Değerli arkadaşım, seçkin designer Servet Kuru ile eşim Füsun elele verdiler ve beni büyük bir azaptan kurtardılar... İlk baskısı tamamen tükenen Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı adlı çalışmam, biraz aceleye gelmiş bir işti... Yeni baskı için düzeltmeler yapıldı, artık kimse 'Ben bu yemeği tarifine uygun yaptım ama olmadı' diyemez. Bütün tarifler tek tek denendi ve yapıldı, tadıldı, pek lezzetliydi, pek keyifliydi doğrusu.
Kitapta Şehrin Hamurişi Renkleri, Dünyanın En Eski Şarap İşliği gibi yeni bölümler var. Aşçıların ve ev kadınlarının yaşattığı yemeklerin sayısı da arttı...
İzmir Mutfağı'nın yeni baskısına Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nden ve seçkin kitapçılardan ulaşabilirsiniz... Nedim Atilla
Yorumlar
Yorum Gönder