Ana içeriğe atla

Kemeraltı'nda Nerelerde Yemek Yenir?

Kemeraltı ile ilgili bir kaç yazıya yer vereceğimizi daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bu yazı da bu serinin ikinci yazısı olacak. 

Tarihi çarşıda arayacağınız her şeyi bulabileceğiniz için küçük bir alışveriş için bile gitseniz çokça vakit harcayacağınız bir gerçek. Haliyle zaman zaman dinlenmek için bir kahve içmek isteyebilir ya da karnınızı çok güzel bir yemek yiyerek doyurabilirsiniz. 

Bizde size belki bilmediğiniz bir yer tarif edebiliriz umuduyla bildiklerimizi sıralayalım istedik. 


Canınız pide/lahmacun çektiyse çarşıda gidebileceğiniz en doğru adres Numan Pide'dir. Yılların lokantasının pideleri oldukça lezzetli ve hesaplıdır. En eski yeri Kestane Pazarı Camisinin arkasında yer alıyor. Karafırında pişirdikleri pidelerin kokusu sizi 100 metre ileriden çevirebilir. Şimdilerde Kestane Pazarı'ndan, Kızlarağası Hanı'na giderken yol üstünde yeni bir yer daha açılmış Yeni Numan Pide diye. Ancak internet sitelerini kontrol ettiğimizde şubemiz yoktur yazısını ısrarla belirttiklerine göre çakma Numan Pide'lerden sakınmanızı öneririz. 

Canınız köfte tarzı ızgara istediyse önerebileceğimiz 3 adres var. Birisi Hisar Camisi'nin tam arkasında Kızlarağası Hanı'nın bittiği köşe de yer alan Neşe Köfte. Yemek kartları ve kredi kartının geçmediği lokantada çok hesaplı ve bir o kadar güzel kasap köfteden yemenizi tavsiye ederiz. Yanında piyaz, salata gibi alternatifleri bulunmasına rağmen önerimiz yoğurt yemeniz. Çünkü yoğurt; çömlekte özel olarak mayalanmış ve çok lezzetli. 

Eğer Manisa Kebap diye adlandırılan köfteden yemek isterseniz ise Ali Paşa Meydanı'ndaki Ali Paşa Manisa Kebapçısı'nda aradığınız lezzeti bulabilirsiniz. Manisa Kebabı'nın Kemeraltı'ndaki adresi diyebiliriz kısaca.  Aynı meydanda hizmet veren kebapçıları da değerlendirdiğimiz bir yazımız var blogumuzda. Buradan ulaşabilirsiniz. 

Önemli olan bir diğer köfteci ise Kemeraltı Cami'sinin tam kapı karşısında yer alan İnegöl Köfteci'sinde nefis bir köfte yiyebilirsiniz. 1958'den beri hizmet veren köftecide öğlenleri yemek için sıra beklemeniz gerekebilir. Saydığımız üç köftecinin de lezzetleri kendi dallarında bir numara. Hesap konusunda ise çarşıda fahiş fiyat bulmanız zaten zor. 

Aperatif bir şeyler yemek isterseniz bir İzmir klasiği olan Söğüş sizi Hisarönü'nde veya CimBom Dinlenme tesislerinde bekliyor. Hisarönü Söğüşçüsü 40 yılı geçen hizmet yılıyla tam bir tecrübe ve lezzet mekanı. CimBom dinlenme tesisleri ise fanatik Galatasaraylı iseniz keyif alabileceğiniz bir mekan. Yok Galatasaray bende alerji yapıyor derseniz mekanın konsepti sizi rahatsız edebilir. O zaman da sokaktaki masalara oturup lezzetli söğüşü yer kaçarsınız. 

Ben cız bız istemem, aperatifi sevmem bana sulu yemek veren esnaf lokantası öner derseniz onun içinde önerilerimiz var. 

En mühim önerimiz Mirkelam Hanı'nın içindeki Bizim Lokanta. Öğle saatlerinde yer bulabilmeniz için erkenden gitmeniz gerek. Saat 12:30'dan sonra hiç bir garantisi yok. Tarihi hanın avlusuna bile yayılsalar mutlaka kalabalık dolduruyor orayı. Fiyatlar çok uygun, yemekler çok çeşitli olunca ister istemez herkesin ayağı o yöne seyirtiyor. Yer olarak tarif etmek gerekirse. Hisarönüne çok yakın. Fevzipaşa Bulvarı'ndan Hisarönü'ne girdiğiniz Albey girişinden iki sokak sonra girdiğinizde Mirkelam Hanı görebilirsiniz. Hanın içine girmeden zaten kokular sizi çekecektir kendine. 1950'lilerden beri hizmet veren lokantanın lezzet zinciri babadan oğula geçiyor. Mevsiminde yiyebileceğiniz en iyi Şevket-i Bostanı, haftanın üç günü içebileceğiniz en güzel balık çorbasını burada bulabilirsiniz. 

Veysel Çıkmazı'nda hizmet veren Eti Tandır ve Çorbacı'sı ise Çarşı'nın bir diğer ucunda lezzet saçan bir mekan. Çorba ve Tandır'ı ile meşhur olan bu lokantada günün her saatinde sulu yemek bulabiliyorsunuz. 

Bizim en çok tercih ettiğimiz, fiyatı en makul, lezzeti en yerinde esnaf lokantası ise Enişte'nin Yeri. İl Özel İdare Binası'nın arka sokağında yer alan bu küçücük lokantada her gün bir kaç çeşit sulu yemek bulabiliyorsunuz. Çok çeşit yapmıyor çünkü kalması en büyük rahatsızlığı. Yaptığı yemek bitince rahatlayan enişte Alsancak'tan bile gelen müşterilerini dükkan içi ve önündeki 5 masada ağırlıyor. Fiyatlar ise çok komik. 

Kemeraltı'nın Konak girişinde Milli Kütüphane Caddesi üzerinde meşhur Can Döner dersek sanırım kimse o neymiş demez? Evet kabul ediyoruz Kemeraltı Çarşısı'nın en pahalı lokantası. Ama en lezzetli ve kaliteli dönercisi de aynı zamanda. Tercih sizin. Lezzete para harcamaktan çekinmiyorsanız ziyaretinizi bekler. 1981 senesinden beri kalitesinden ödün vermemiş bir mekan. Güzel İzmir Hanı'nın girişinde meşhur yerini maalesef bırakıp karşı dükkana geçmek zorunda kaldılar. Ama lezzette bir değişiklik olmadı. 

Şimdilik bu kadar ağzınızı sulandırdığımız yeter. Önce bir bunları gezin daha sonra son zamanlarda açılan yerleri de yazacağız. 

Yorumlar

  1. Kemeraltı lezzet turu bu kadar güzel anlatılır. Ağzınıza sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kemeraltında yemek yenilebilecek bir elin parmaklarını geçmeyen mekanlar, güzel tespit.

    YanıtlaSil
  3. DAHA BAŞKA NE KADAR GÜZEL İFADE EDİLİR Kİ CANIM KEMERALTI.....

    YanıtlaSil
  4. Canınız pide/lahmacun çektiyse çarşıda gidebileceğiniz en doğru adres Numan Pide'dir. Yılların lokantasının pideleri oldukça lezzetli ve hesaplıdır. En eski yeri Kestane Pazarı Camisinin arkasında yer alıyor. Karafırında pişirdikleri pidelerin kokusu sizi 100 metre ileriden çevirebilir. Şimdilerde Kestane Pazarı'ndan, Kızlarağası Hanı'na giderken yol üstünde yeni bir yer daha açılmış Yeni Numan Pide diye. Ancak internet sitelerini kontrol ettiğimizde şubemiz yoktur yazısını ısrarla belirttiklerine göre çakma Numan Pide'lerden sakınmanızı öneririz.

    YanıtlaSil
  5. Evet numan pidede pide yemeğe gittik . Sahipleri cana yakın sıcak insanlar ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz bir kapalı kavurmalı , birde kuşbaşılı yedilk. Kapalı kavurmalı piyedeyi tavsiye ederim. İzmire geldiğimden beri yediğim en iyi pide idi. Ancak kuşbalı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biraz fazla pişirişlmiş olduğu için kuru olarak geldi ve kenarları filan yumuşak olsun diye yağlanmamış tı . Ama çıtır pide severseniz neden olmasın. Tşkler. İlgi , alaka güler yüz ve sıcaklık konusunda şimdiye kadar gittiğim bir çok yere göre çok üst sınıfta diyebilirim. Afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...