Ana içeriğe atla

3. Koyun Keçi Panayırı

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İzmir Koyun Keçi Panayırı, 14 – 15 Eylül tarihlerinde Seferihisar’da yapılacak. Panayır kapsamında Türkiye’de ilk kez damızlık hayvan pazarı kurulacak. 

Panayır konuyla alakalı değilseniz pek sizi ilgilendirmiyor olabilir. Ama en güzel keçi/koyun yarışması, taze süt ürünleri arastası dikkatinizi çekebilir. Yolunuz düşerse Seferihisar'a buyrun Panayır Programı... 



14 Eylül Cumartesi 

11.00
Kortej yürüyüşü

12.00
Panayır Alanı açılış töreni

13.45
Kadın Girişimci Saanen Yetiştiriciliği Projesi (KAGİSAP) Protokol Töreni

14.30
Ney dinletisi

14.45
Damızlık Küçükbaş Hayvan Pazarı açılışı

15.30
Konser: Saime Cantürk

15 Eylül Pazar 

10.00
Panayır alanı ziyaretçi açılışı ve bando gösterisi

10.30
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Değerlendirme Toplantısı

11.00
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde kadının önemi konulu panel

11.30
Halat çekme yarışı 1. Tur

12.00
Konser: Yerel sanatçı

12.30
İzmir’de kırmızı et üretimi ve tüketimi sunumu

13.00
Halat çekme yarışı 2. Tur

14.00
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde aşım zamanı ve besleme sunumu

14.30
Koyun Keçi Güzellik Yarışması

16.00
Halat çekme yarışı finali

16.30
Ödül töreni

Ayrıca Panayır alanında iki gün boyunca yer alacak etkinlikler şöyle:

Fotoğraf ve karikatür sergisi
Keçe workshop
Süt ürünleri arastası
Sektör tanıtım stantları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...