Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir? VIII

Özel bir günü kutlamak veya kendinizi ödüllendirmek için gidebileceğiniz bir mekandan bahsetmek gerekirse Swiss Otel Grand Efes'in 9. katında bulunan Equinox Restaurant iyi bir alternatif olacaktır...
 
Şehirdeki en iyi yemek ve eğlence deneyimini yaşatmak üzere tasarlanmış Swiss Otel Grand Efes'in 9. Kat’ında bulunan Equinox, İzmir Körfezi’nin benzersiz güzellikteki manzarası eşliğinde en modern tekniklerle hazırlanmış et ve balık alternatiflerini, şık bir atmosferde denemek isteyenleri büyülüyor.
 
Türk, İsviçre ve Fransız mutfağının ağırlıklı olarak yer aldığı restaurant menüsünde dünya mutfaklarından örnekler de yer alıyor. Sofistike ve tarz sahibi olan bu lüks mekan nefes kesen deniz manzarası ve etkileyici sunumlarla hazırlanmış lezzetli kokteyllerle misafirlere keyifli saatler vaadediyor.
 
Rezervasyon yaptırarak gittiğinizde çok özel bir masada çok özel bir yemek yeme şansına sahip oluyorsunuz. Aracınızla lobiye kadar giriyorsunuz, valeler sizi karşılıyor lobiye kadar size eşlik eden otel görevlisi, Restaurant'ın bulunduğu 9. kata kadar size eşlik ediyor. Burada Restaurant'ın güleryüzlü, iyi donanımlı görevlileri sizi karşılıyor ve masanıza kadar eşlik ediyor. 
 
Masanıza oturduktan sonra garson ve somelier birlikte gelip size detaylı bir şekilde menüyü anlatıp siparişinizi alıyorlar. Burada kastetmek istediğim şu garsonlar ve sommelier (şarap uzmanı) sundukları bütün ürünleri tatmış olmamalılar ki anlatırken çok emin ve bilgililer. 
 
Yemek menüsü İsviçre, Türk, Fransız ağırlığını hissettirse de dünya mutfağından örnekler sunuyor. Denemeden kalkmayın diyeceğim Erik Soslu Ördek Kızartması olacaktır. Yemekler konusunda henüz hepsini tadabilmiş olmamakla birlikte Sebzeli ve badem soslu levrek ile New York Usulü Biftek denenmeye değer lezzetlerden. 
 
Şarap menüsünde ağırlığın Urla şaraplarına verilmiş olması güzel ancak çok zengin bir şarap menüsü mevcut, zaten görevli sizin damak zevkinize uygun bir şarabı verdiğiniz yemek siparişine göre çok kısa bir sürede buluyor. 

Restaurant'ta son sipariş 22:30'da alınıyor. Daha sonra yavaşlama süreci başlıyor. Geceye doyamayanlar için aynı katta aynı manzaralı Sky Bar hizmete devam ediyor. 

Unutmadan rezervasyonlu girişlerde vale, vestiyer hizmetleri ücretsiz. Yeter ki size verilen kartları masanızın üstünde görevlilerin görebileceği bir yere bırakın. Onlar gereken işlemleri yapıyorlar. 
 
Fiyatlar konusunda pek bir şey söylemeye gerek yok çünkü kente kuş bakışı baktığınız bir yerde fiyatların aşağıdakiler gibi olmasını beklememelisiniz. Ancak iki kişilik bir yemekte sizi öldürecek bir fiyatta gelmiyor. 
 
Bir sonraki konu bir önceki durağımız olan Crown Plaza Manzara Restaurant.... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...