Ana içeriğe atla

Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi haber, İnceleme-Araştırma, röportaj ve fotoğraf dallarında medya yarışması düzenliyor.

Bölgemizde, denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından “7. Medya Yarışması” düzenlenmiştir. haber, İnceleme-Araştırma, Röportaj ve Fotoğraf dallarında düzenlenen yarışma için gönderilecek eserlerin 2009 yılına ait olması ve yılsonuna kadar yazılı ve görsel basında yayınlanması gerekmektedir. yarışmaiçin gönderilen eserlerin “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği ile ilgili haber ve fotoğrafları” kapsaması gerekmektedir. Yarışmacılar; eserlerin yer aldığı gazete ya da derginin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlamalıdır. Televizyon ya da radyo çalışanlarının ise ses ve görüntü kasetlerinden birer adet teslim etmeleri gerekmektedir. Yarışmacılar, her dalda bir eser olmak üzere, bütün dallara katılabilir.

Fotoğraf yarışması:

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “Medya Yarışması” nın fotoğraf bölümü, “Medya Yarışması Fotoğraf Dalı” ve “Serbest Fotoğraf Dalı” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor.   

Fotoğraf yarışmaları ile ilgili ayrıntılar ve gerekli koşullar aşağıda belirtilmiştir.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin 22 Şubat 2010 Pazartesi gününe kadar Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir.


“Medya Yarışması Fotoğraf” dalı yarışma şartları:

—Fotoğraf yarışmasının konusu; “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlenmiştir.
—Fotoğraflar, renkli ve Siyah-Beyaz olabilir.
—Fotoğrafların basında yayımlanmış olma şartı vardır.
—Yarışmacı en fazla iki fotoğrafla katılabilir.
—Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların 30x40 ebatlarında basılmış olması gerekmektedir.
—Fotoğraflar paspartusuz gönderilecektir.
—Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yazılacaktır.
—Yarışmacılar, eserleri ile ilgili olarak sunuş yazısı vereceklerdir.
—Herhangi bir yarışmada ödül almış eserler yarışmaya katılamaz.
—Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilme zorunluluğu yoktur.
—Yarışmaya gönderilen fotoğrafların basım, sergileme ve çoğaltma hakkına Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.


“Serbest Fotoğraf Dalı” yarışma şartları:

—Fotoğraf yarışmasının konusu; “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlenmiştir.
—Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
—Fotoğrafların yazılı basında yayınlanma şartı yoktur.
—Katılımcılar yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilir. Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yazılacaktır.
—Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır.
—Yarışmaya Siyah Beyaz veya renkli baskı fotoğraflar katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserler 30x40 boyutlarında olmalıdır.
—Eserler herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış, paspartusuz ve kenar boşluksuz olarak teslim edilecektir. Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.
—Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları DTO İzmir Şubesi’ne ait olacaktır.
—Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilme zorunluluğu yoktur.
—DTO İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.
—Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
—Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...