Ana içeriğe atla

Ata'ya Mektuplar

Konak Belediyesi "Ata'ya Mektuplar" yarışması düzenledi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün insani kimliği, devlet ve siyaset adamlığı, askeri şahsiyeti, dünyadaki konumu, liderliği gibi unsurlardan hareketle yazılan mektuplar ile 2010 Türkiyesi'ne tanıklık etmeyi, geleceğe ise ulu önderin kimliğinde bir umut penceresi açmak amacında olduklarını söyledi.

Yarışmaya konu ile ilgili bir sınırlama getirmediklerini belirten Başkan Tartan, "Yarışma yurtiçi ve yurtdışından 7'den 77'ye herkese açık. 'Ata'ya Mektuplar' yarışmasına ait tüm haklar Konak Belediyesi'ne ait olacak. 'Ata'ya Mektuplar' yarışmasında derece alan ve seçici kurul tarafından uygun bulunan eserler Konak Belediyesi tarafından kitap olarak yayınlanacak. Bu çalışmada katılımcının adı-soyadı ve kendisini tanıtıcı bir paragraflık bir yazı bulunacak" dedi.

Yarışma konusu ve duyurusu ile ilgili detaylar www.atayamektuplar.com internet adresinde yer alıyor. Mektuplar, 30 Nisan 2010 Salı günü mesai saati bitimine kadar, A4 kağıdına ve Times New Roman 12 karakteriyle yazılmış ve imzalanmış olarak gönderilecek.

Proje Koordinatörlüğünü Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi adına Emekli Öğretim görevlisi Ömer Büber, Muzaffer Akkılıç ve Mavi Sanat adına Genel Sanat Yönetmeni Alper Akdeniz'in yürüttüğü yarışma; İlköğretim 1. Kademe öğrencileri, İlköğretim 2. Kademe öğrencileri, Lise öğrencileri, Üniversite öğrencileri ve 18 yaş üstü genel katılımcılar olmak üzere beş kategoride yapılacak.

Yarışma sonunda, her kategorinin birincisine Yunanistan Selanik Gezisi, Atatürk'ün doğduğu evin gezilmesi ve kitap seti, ikincisine, Ankara Gezisi ve kitap seti, üçüncüsüne Samsun Gezisi ve kitap seti, mansiyon alanlara, Çanakkale Gezisi ve kitap seti, ayrıca her katılımcıya "Atatürk'ün İzmir'i" kitabı ve Konak Belediyesi Teşekkür Belgesi verilecek.

Eserler aşağıda belirtilen Seçici Kurul tarafından değerlendirilecektir.

Dr. Hakan TARTAN -İzmir Konak Belediye Başkanı
Turgut ÖZAKMAN -Yazar-Tarihçi
Faruk AKINBİNGÖL- Konak Belediyesi Meclis üyesi
Yaşar AKSOY- Gazeteci-Yazar
Ahmet GÜLER- Araştırmacı-Yazar
Sancar MARUFLU- Gazeteci
Yılmaz KARAKOYUNLU- Devlet Eski Bakanı-Yazar
Erol AKSOY -Tiyatro Sanatçısı-Yazar
Prof. Dr. Orhan TEKELİOĞLU- Bahçeşehir Ünv. Gazetecilik Bölümü Başkanı
Prof. Dr. Ömer ARASIL -Okan Ünv. İİBF İşletme Bölümü Başkanı
Prof. Dr. Ergun AYBARS -D.E.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü
Atilla SERTEL -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Kürşat Selçuk- Konak Belediyesi Meclis üyesi

Ödül Töreni 15 Mayıs 2010 günü Konak Belediyesi Dr. S. Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde saat 14.00'de yapılacaktır. Ödül kazananlarla ilgili duyurular basın organları ve internet adresleri aracılığıyla yapılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...