Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir VII

"Herkesin Buluşma Noktası" özdeyişi ya da günümüz tabiri mottosuyla 2002 yılında Bağdat Caddesi'nde başlayan hikayesi ile Midpoint, lezzetli ve zengin menüsüyle Forum Bornova'da İzmirlilerin ilgisini çekiyor. 

İşte bu ilgiye Yengen ailesi olarak bizde kayıtsız kalamadık ve ikinci deneyimimizi sizlerle paylaşmayı kendimize görev edindik. 


Türkçesi orta nokta anlamına gelen Midpoint, gerçekten de adının anlamını çok iyi yansıtan bir mekan. İsterseniz sadece bir çay içip kalkabileceğiniz bir kafeterya olduğu gibi misafirlerinizi  gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğiniz kaliteli bir restaurant da olabiliyor. Ve bütün bunları aynı anda yanyana oturan iki farklı masada uygulayabilecek kadar da tecrübeli ve yetenekliler. 

Kahvaltıdan, et menüsüne, tatlı'dan içki menüsüne kadar geniş bir yelpazeye sahip olan menüsünde dünya lezzetlerinin uyarlamaları ve şeflerin yetenek kokan lezzetleri de yer alıyor. 

Midpoint'in en önemli özelliklerinden birisi kaliteli ve hızlı servisi aynı anda alabilmeniz. Kibar ve dinamik bir çalışan kadrosuna sahip olan Restaurant'ın fiyat politikası da çok aşırı pahalı diyemeyeceğimiz türden. 

Örnek vermek gerekirse bir et yemeği söylemek isterseniz 30-40 TL aralığında kendinize çok güzel bir yemek söyleyebilirsiniz. Kimse yanlış anlamasın, fiyatlar pahalı ama kıyaslama yapacağınız kritere göre bir çok rakibinden daha fazla bu paraları kazanmayı hak ediyor. Çünkü menüsünde yer alan herhangi bir seçenekte doymama ihtimaliniz yok gibi. Porsiyonlar yeteri kadar büyük. Lezzetleri ve çeşitlilikleri de ona keza doyurucu. Ayrıca hızlı ve kaliteli bir hizmet alıyorsunuz.

Bizden Midpoint'e Küçük Bir Uyarı

Yukarıdaki satırları yazdıktan sonra Midpoint ile ilgili hiç bir şikayetimiz yok gibi düşünülmüştür. Ancak son deneyimimizde Midpoint ismine yakışmayacak bir olayla karşılaştık. Menüde yer alan Rum Steak isminde içeriğinde Cafe De Paris sosu olduğunu öğrendiğimiz bir et yemeği sipariş ettik.

Siparişin yanlış alındığını sanmıyoruz. Yanlış servis getirilmiş olabilir. Fakat kimse bize köri sosunu Cafe De Paris sos diye satmaya çalışmasın. Az çok bilen bilir, iki sosun birbirisiyle alakası yoktur. Servis edilen et yemeği bas bayağı köri soslu sote etti. 

Bu tarz kesinlikle Midpoint tarzı değildir diye umuyorum yoksa büyük hayal kırıklığı olur. Olsa olsa personel bilgisizliğidir/yanlışlığıdır demek geçiyor içimden. 

Biz Ne Zaman Topluluk İçinde Davranış Eğitimi Alacağız? 

Aynı gün yan masamızda sonradan görme olduğunu cümle alemin anladığı 5 kişilik orta yaş üzeri bir grup oturuyordu. Kimsenin yaşama tarzına müdahale etmemiz mümkün değil. Kimseyi bunun içinde yargılama hakkını kendimizde görmüyoruz ancak onların özgürlük ve rahatlık anlayışı bizi rahatsız ediyorsa bizim konumuz haline geliyor. 

Bu grup yüksek sesle konuşuyordu. Olabilir, anlayışla karşılarız çünkü Midpoint açık bir mekan, sessizlik gibi bir iddaları yok. Anlayış gösteremeyeceğimiz tek şey açık havada bile olsa ortaya saldıkları dumandı. Bit Pazarı'nda alınmış çakma Partagas olduğu her halinden belli olan purosunu sigara içer gibi birbiri ardına eklemek tercih meselesidir. Ancaaakk çirkin kokulu dumanının ortalığı sardığını, çevre masalarda çocuklar/bebeklerin olduğunu görerek ve umursamayarak içmek, herkesi gerer. İçenin kimliğinin önemi yok. Herşeyden önce içtiğiniz sıradan bir tütün ürünü değil yoğun aromalı ve dumanlı bir keyif maddesi.  Yakmadan önce bir etrafınıza bakmalısınız. Yine de içebilirsiniz ancak  dumanın sağı solu rahatsız ettiğini görmeniz durumunda biraz önlem alma çabasına, rahatsızlık verdiğinizi anladığınızı gösterme çabasına girişmelisiniz. 

Maalesef böyle istisnai tipleri her yerde görebiliriz. Ancak bu onları anlamamız ve görmezden gelmemizi gerektirmez. 

Midpoint gibi bir mekanın şunu yapmasını beklerdik; etrafta yer edinmiş çocuklu/bebekli ailelerin rahatsız olduğunu görür görmez (ki bununla ilgili serzeniş yetkililere bildirildi) iki grubu birbirinden ayrı masalara almak. 

Her neyse "kimseyi terbiye etmek benim haddime değil" demiyoruz ve toplum içinde bir başkasını rahatsız etme eğilimindeki herkesi terbiye etmek gerekliliğine inanıyoruz. 

Son Midpoint deneyimimiz çok keyifli değildi bu yazıda biraz bunu hissettirdik. Ancak bu Midpoint'in kalitesiz bir yer olduğunu göstermez. Umarız okuyan bir yetkilisi olur ve bunları dikkate alır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...