Ana içeriğe atla

Güzelbahçe Turizm Haftası Etkinlik Programı

Tema: Eko-Turizm
Slogan: Güzelbahçe'nin Saygınlığı, Doğa Turizminin Yaygınlığı İle Artar"
Güzelbahçe Belediye Başkanlığı ve Güzelbahçe Kent Konseyi tarafından organize edilen Turizm Haftası'nda program oldukça cazip. Meteoroloji tarafındanda hava durumunun güzel olacağını teyit eden yetkililer, Güzelbahçe'deki etkinliklere tüm İzmirlileri beklediklerini söylediler. Dağ Bisikleti Gezileri, Türk Hava Kurumu Gösterileri, Açık Büfe Sabah Kahvaltısı ikramı, Papaz Dağı ve Alibey Deresi Kanyonu yürüyüş turları, etkinliklerden bazıları...

21.Nisan.2012 Cumartesi
08.00 - Karşıyaka ve Bostanlı Vapur İskelelerinden, Çiğli, Bostanlı, Karşıyaka Dağcılık Kulüpleri ile Dağ-Yol Bisiklet Gruplarının, Konak Vapur İskelesine hareket etmesi.
08.30 - Çiğli, Bostanlı, Karşıyaka Gurubunun Konak Vapur İskelesi'ne Varışı.
08.35 - Konak Ordu Evi Karşısı Viyadük Altı Otoparkında, Bayraklı, Bornova, Konak, Alsancak, Buca, Gaziemir Karabağlar, Bölgelerinden Gelen Yürüyüş, İzci, Fotoğraf, Bisiklet, Diğer Hobi Gurupları ile Buluşma.
08.35 - Konak Ordu Evi Karşısı Viyadük Altı Otoparkında, Sizler İçin Tahsis Edilmiş Bulunan Güzelbahçe Belediyesi veya ESHOT-İZULAŞ'a Ait Otobüslere İntikal
08.40 - Anılan Otoparktan Güzelbahçe'ye hareket * (Konak-Güzelbahçe arasını Bisikletlerini kullanarak Gelmek İsteyenlerin, Otobüslerin Hareket Saatinden 10 Dakika Önce Yola Çıkmaları)
* (Bu Yolu Bisikletleri ile gitmek İstemeyenler, Bisikletleri İle Beraber, Yürüyüş, İzci, Fotoğraf, Diğer Hobi Gurupları ve Dağcılık Kulüpleri, Otobüsler ile Güzelbahçe'ye İntikali.)
* (Güzelbahçe'ye Yakınlığı ve Ulaşım Kolaylığı Nedeniyle. Balçova, Narlıdere, Seferihisar, Urla Gurupları Güzelbahçe'ye Kendi İmkanları İle İntikali.)
10.00 - Güzelbahçe Belediye Halk Ekmek Fabrikası Önü Mesire Alanında Buluşma.
Buluşmayı takiben sırasıyla;
-İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde etkinliğin başlaması.
-Günün önemi ile ilgili konuşmalar. (Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Sn. Özan PARLAR) (Güzelbahçe Belediye Başkanı Sn. Özdem Mustafa İNCE)
-Türk Hava Kurumu Uçak Gösteri Uçuşları (Microlight ve Tek Motorlu Uçak)
-Katılım Belgesi Dağıtım Töreni
-Açık Büfe Sabah Kahvaltısı (İkram)
-Yazılı ve Görsel Basının, Katılımcılar ile Mülakat, Çekim ve Röportajları
-Güzelbahçe Şehir Turu (Bisiklet, Motosiklet, Off-Road, Otomobil Hobi Gurupları)
-Yürüyüş Gurupları kahvaltı sonrası Yaka Mahallesi Gelinkaya Devlet Ormanı C tipi Mesire Yerini takiben, Papaz Dağı Parkuru veya isteğe göre Alibey Deresi Kanyonu yürüyüş parkurunda faaliyetlerine devam edebilirler. İsteyen yürüyüş gurupları Küçükkaya, Payamlı tırmanışını gerçekleştirebilirler.
-Yol bisikletçileri Güzelbahçe şehir turunu takiben arzuya göre Seferihisar veya Urla istikametine sportif faaliyetlerine devam edebilirler.
-Dağ Bisikletçileri (Mountain-Bike), Güzelbahçe şehir turunu takiben Uluslararası Yaka Gelinkaya Ormanı Parkurunda sportif faaliyetlerine devam edebilirler.
-Off-Road, Motorsiklet ve Otomobil Kulüpleri, Güzelbahçe şehir turunu takiben, istek ve arzuları doğrultusunda, Küçükkaya, Payamlı, Kavacık, Uzundere istikametine veya Seferihisar-Urla istikametine günlük dinlence-eğlence, sportif faaliyetlerini yerine getirebilirler.
-Amatör Fotoğrafçılar Güzelbahçe'yi, Doğasını, Ormanını, Bitki Florasını ve Hayvan Faunasını fotoğraflayabilirler.
15.30-16.00 - GÜZELBAHÇE ETKİNLİK ALANINDAN OTOBÜSLER İLE KONAK VİYADÜK ALTI OTOPARKINA GERİ DÖNÜŞ SAATİ

Not: Konu İle İlgili Kulüpler, Dernekler, Okullar Ve Firmalar, Etkinlik Alanında "TANITIM STANDI" Açabilirler. (Standlar Saat 09.45'te Kurulmuş Olmalıdır.)

Yorumlar

  1. Değerli blog yöneticisi makaleleriniz Bariyer olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...