Ana içeriğe atla

Corvus Bornova Misket

Bozcaada'da 10 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren Corvus (www.corvus.com.tr) firmasının sek beyaz Bornova Misket üzümlerinden ürettiği şarap, degustatörlerden iyi puanlar almış.

Biraz kurcalayınca üzümlerin Aliağa'daki Uzunburun Bağları'nda yetişmiş olduğunu öğreniyoruz. Yani Corvus firması tek bir bağın, tek tip üzümünden güzel bir sek şarap üretmiş.

Ayşe Gürsel Baykan'a ait Uzunburun Bağları, 17 yıl öncesinde kurulmuş. Blogunda kendini 2. kuşak bağcı olarak tanımlıyor. (uzunburunbagları.blogspot.com)

Baykan blogunda, bağlarının durumunu sürekli güncelliyor. Ne zaman budandı, ne zaman gübrelendi, ne zaman sulandı takip etme şansınız var.

Corvus Bornova Misket %13,5 alkol içeren tek bağ şarabı. 
Tadım yapan(degustatör) Umut Özdemir ilk tadımın ardından blogunda (vinografi.blogspot.com) şu notları düşmüş; "Burun tipik bir misket. Çiçeksi misket nüansları iyi ölçüde algılanıyor. Damakta orta yoğunlukta ve dengeli. Asiditesi yerinde, ferahlatıcı. Sadece bitimi bir miktar keskin ve acımtrak. Sek Misket şarapları arasında içtiğim en iyi misket şarabı diyebilirim. Keyfine varabilmek için epeyce soğutularak içilmesi gerekiyor."

Kimliği şöyle;

Bölge: İzmir
Ülke: Türkiye
Üretici: Corvus Şarapları
Yil: 2008
Tür: Beyaz Şaraplar
Üzüm: Bornova Misketi
   
Corvus ise kendi sitesinde şu şekilde yorumlamış; "'Terroir Corvus' projesinin bu yeni ürünü, %100 Bornova Misket üzümlerinden üretilmiştir. Bornova Misket üzümlerinin yetiştirildiği Uzunburun Bağları, Güzelhisar-Pyticus çayının denize döküldüğü ve adını Amazon kraliçesinden alan Myrna antik kentinin alüvyonlu topraklarında 1194 yılında kuruldu. Poyraz rüzgarını hakim olarak estiği bu 16 yıllık bağlar, bölgedeki yokoluşa direnen büyük bir emeğin ürünüdür.

Enoloğumuz P.G Berta ve Corvus’un dileği Anadolu topraklarını bu zarif ve kişilikli üzümünün saygıyla korunmasıdır. Sınırlı filtrasyon uygulanması nedeniyle uygun koşullarda saklanması gereklidir."


Günbatımı keyfinize eşlik etmesi dileği ile..."

Yorumlar

  1. Sayın blog yöneticisi bloğunuzu çok beğendik ve önemli bilgiler veriyorsunuz. Dell laptop tamiri olarak uzun süredir bloğunuzun takipçisiyiz.Başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...