Ana içeriğe atla

Seyirtepe


Karşıyaka'ya  Kuzey Çevre Yolu'nu kullanarak her gidişimde bir gün buraya gelmek lazım görünüşe göre manzarası mükemmel dediğim bir mekan Seyirtepe. Hala gitmek nasip olmadı ama blogger arkadaşlarımızdan birisi kend blogunda gezip görüp düşüncelerini paylaşmış. Biraz ondan öğrendiklerim, biraz Seyirtepe'nin internet sitesinden öğrendiklerimi paylaşmak istedim.

Otoban'da Örnekköy sapağından çıktıktan sonra Yamanlar'a doğru devam ettikten sonra yaklaşık 4 km ileride yer alıyor bu mekan. 850 dönüm arazi üzerinde her gün 08:00 - 24:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Şimdilik sadece kafeteryası ve restaurantı hizmet veren mekanda ilerleyen günlerde faaliyete geçmesi planlanan  projelerin tamamlanması ile daha zengin bir etkinlik alanı haline geleceği düşünülüyor. Yapılması planlanan bölümler; mesire alanı, ATV parkuru, paintball ,  yürüyüş yolu, fitness bölümü. 

İnternet sitesinde ilk baktığım hakkında çok şey duyduğum menüsü oldu. Çok zengin bir menüsü var ancak manzaranın parasını da dahil etmişler fiyatlarına. Nispeten biraz pahalı.

Denemek istersiniz belki diye düşündüm. Ben ne kadar pahalı olsa da olsun bir kez manzarayı görmek için gitmeyi düşünüyorum.



Yorumlar

  1. çok güzel anlatmışsınız :) internet sitesinde yayınlanmasını istediğiniz bir not var ise samet@veriyaz.com.tr adresine gönderirseniz yorum olarak ekleyebilirim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...