Ana içeriğe atla

Seyirtepe


Karşıyaka'ya  Kuzey Çevre Yolu'nu kullanarak her gidişimde bir gün buraya gelmek lazım görünüşe göre manzarası mükemmel dediğim bir mekan Seyirtepe. Hala gitmek nasip olmadı ama blogger arkadaşlarımızdan birisi kend blogunda gezip görüp düşüncelerini paylaşmış. Biraz ondan öğrendiklerim, biraz Seyirtepe'nin internet sitesinden öğrendiklerimi paylaşmak istedim.

Otoban'da Örnekköy sapağından çıktıktan sonra Yamanlar'a doğru devam ettikten sonra yaklaşık 4 km ileride yer alıyor bu mekan. 850 dönüm arazi üzerinde her gün 08:00 - 24:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Şimdilik sadece kafeteryası ve restaurantı hizmet veren mekanda ilerleyen günlerde faaliyete geçmesi planlanan  projelerin tamamlanması ile daha zengin bir etkinlik alanı haline geleceği düşünülüyor. Yapılması planlanan bölümler; mesire alanı, ATV parkuru, paintball ,  yürüyüş yolu, fitness bölümü. 

İnternet sitesinde ilk baktığım hakkında çok şey duyduğum menüsü oldu. Çok zengin bir menüsü var ancak manzaranın parasını da dahil etmişler fiyatlarına. Nispeten biraz pahalı.

Denemek istersiniz belki diye düşündüm. Ben ne kadar pahalı olsa da olsun bir kez manzarayı görmek için gitmeyi düşünüyorum.



Yorumlar

  1. çok güzel anlatmışsınız :) internet sitesinde yayınlanmasını istediğiniz bir not var ise samet@veriyaz.com.tr adresine gönderirseniz yorum olarak ekleyebilirim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...