Ana içeriğe atla

İzmir'i Geziyorum Alışveriş Merkezlerinde - II

Bu başlıkta daha önce Agora AVM hakkında düşüncelerimi paylaşmış, bilmeyenlere biraz anlatmaya çalışmıştım. Aradan çok süre geçti ilk yazının yazıldığı sıralarda inşaat halinde olan Migros 5M AVM artık faaliyete geçti ve Balçova'da Kahvelerden, İnciraltı Kavşağı'na kadar 3 km alanda dev boyutlarda 7 AVM hizmet vermeye başladı. 

Migros AVM'yi biraz anlatmak istiyorum... 



Hatırlarsınız Balçova'nın ilk alışveriş merkezini açan Migros, 20 yılı doldurmadan, etrafındaki yeniliklere ayak uydurarak köhnemiş market görüntüsünden kurtulmak üzere geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. 1 seneden kısa bir sürede yeniden ve yepyeni modern bir görünümle tekrar İzmirlilerin hizmetine giren Migros bünyesine dünyaca ünlü markalardan da katarak müşteri kitlesini geri kazanmaya çalışıyor.

Balçova Kahveler'den, İnciraltı Kavşağına kadar olan yaklaşık 3 km.lik bölümde hizmet veren 7. büyük ölçekli AVM olma özelliğini kazandı. Aslında AVM'lerin abisi olarak bilinir ama yeni görünümünde eskiyi andıran hiçbir şey olmadığı için yepyeni bir AVM olarak göze çarpıyor.

3M olan büyük bakkalını 5M büyüklüğüne çıkartmışlar. Eğer burada alışveriş yapıyorsanız kredi kartınızın limitlerinden ve cebinizdeki paradan şüphe duymayacaksınız. Çünkü gerçekten diğer marketlere göre daha pahalı bir market. Ama yok yok denilen cinsten. Hiç bir markayı sektirmiyorlar. Hiç üşenmedim saydım 14 ayrı markanın yoğurdu var. Her biri 4-5 çeşit yoğurt getirse siz düşünün çeşidi. Şarap ve içki reyonu çok meydanlık bir yerde. Rahat olamıyor insan. Her türlü ürünün her türlü markasını bulabilirsiniz. Özellikle ithal ürünler oldukça fazla.

Marka veya gösteriş düşkünü İzmirliler için vazgeçilmez bir yer olur. Ama geri kalanı için dikkat edilmesi gereken bir alışveriş merkezi.

İzmir'e Karşıyaka'dan giriş yapan Darty, yeni 5M'in hemen karşısında yerini almış. Yaklaşık iki senedir hizmet veren BestBuy ve MediaMarkt'ın müşteri potansiyelini görünce, Darty'e uyanda balığa gidelim demek geliyor içimden. Çünkü 3 km içinde yukarıdaki iki markanın haricinde 2 Teknosa ve 1 Vatan Bilgisayar rakip.

Asmaçatı adı altında yapılandırılan yeme-içme bölümü ise insanı Asmalı Mescid'e götürecekmiş hissi uyandırsa da sıradan bir AVM'nin sıradan bir yeme içme bölümünden farklı değil. Sadece Amerikalıların efsane roast-beef yani rostolu sandviç zinciri Arby's İzmir'e buradan giriş yapmış. Enteresan olabilir. Denemediyseniz bir kez olsun kendilerine has sandviçleri ve soslarını denemelisiniz.

Yine İzmir'de yenilerden Sbarro'da burada hizmete girmiş olsa da benden kocaman bir "0" aldı. İki günlük patates kızartmaları, sarmısakla bayatlığı gizlenen makarnalar rezaletti. Pizzaları ise "10" numaraya oynuyor. İzmir'de ilk 5 içinde sayabilirim.


Diğer Asmaçatı yerleri ise sizinde tahmin edebileceğiniz gibi Burger King, Köfteci Rasim vs vs vs ...

Migros'un bu yeni yapılanmasında kim çizdi projeyi bilmiyorum ama İzmir Körfezi'ne bu kadar hakim bir mekanda insanları alışverişe tıkan ve körfeze sırtını dönen bir yapı inşaa edeni de tebrik etmek lazım.

Ben olsam otoban tarafından komple körfeze hakim bir manzara olan arka bölümü olduğu gibi asma çatıya ayırır yan cepheleri alışveriş merkezi yapardım. Onlar tam tersini yapmışlar. Neyse. Bir bildikleri vardır herhalde.

Benim sıralamam Agora'nın liderliğinde başlıyor. Ardından Kipa Extra geliyor ki tartışmasız ve uzak ara bu iki mekan en iyileri... Her aradığınızı bulabileceğiniz AVM'ler.

Yorumlar

  1. Sayın Cordelius Don Yengen.. Şimdi de izninizle ben yazınıza yorum yapayım.. Birinci paragrafta, "..yeniden.." dedikten sonra, hemen kuyruğuna yepyeni takılmasına gerek yok. Yeniden ve modern.. demeniz yeterli. Anlam bozukluğuna yol açıyor.
    Aynı temayı, ikinci paragrafın ikinci cümlesinde üstelik bozuk bir cümle ile tekrarlamışsınız. O cümleyi tamamen kaldırmanız yazının hayrına olacktır.
    Alışveriş merkezlerinin şehir merkezlerinde yer almasını şiddetle protesto ediyorum!!
    Arbys ile Ankara'da tanıştım yıllar önce. Benim gibi et manyağı birisi için bulunmaz Madagaskar Kumaşı idi. Amma velakin, fiyatları doğrudan kazık olduğu söylenebilecek boyutlarda olduğu için, sadece sulanabiliyorum, o da uzaktan.
    İçki reyonunun ortalık yerde olmasının ne tür bir rahatsızlığı olabilir ki reyonu soyup soğana çevirenler için? Mahalle baskısı? Sanmam.. Olsa olsa benim gibi o anda alkole sulanamayanların ( zıkkım iç lan, bende para yok herif götürüyor) bakışları altında bir eziklik hissi yaratabilir o kadar. Balçova sizin olsun beyefendi, biz karşı kıyıda epey rahatız. Biralar elimizde doğru sahile.. Hürmetle. (Yorumun yayınlanması için lütfen uyarı yapmak zorunda bırakmayın beni. Takipçinizim. Hörmetler)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...