Ana içeriğe atla

Yaşama Sırası Sende


hoş geldin Zeynep'imiz *
yaşama sırası sende...
07 Ocak 2013 Pazartesi günü 10:35'de dünyaya gelen kızımız Zeynep için bu mısraları anı defterine karalayan ve Zeynep'imize kavuşmamız için cesur kararlar almamızda bize destek olan  Sayın Dr. Salih Sadık'a, 


Zeynep'imizi annesi ve babası ile ilk kez tanıştıran ve ilk giysilerini giydirme zevkini yaşayan ve yaşatan Ebe Nigar Güner'e,

Doğum gününde kızımıza merhaba demeye gelen -isimlerini eksik saymaktan korktuğumuz için tek tek yazmadığımız- tüm dost ve akrabalarımıza, 

Telefon ve diğer iletişim gereçleri vasıtasıyla kızımız için iyi dileklerde bulunan dostlarımıza, 

Çiçek gönderme nezaketinde bulunan Garanti Bankası Konak Şubesi Müdürü Anıl Karaöz'e, Garanti Bankası Konak Şube Çalışanları'na, Maersk Denizcilik A.Ş'ye ve halamız, eniştemiz ve kuzenimiz Deniz'e kısaca Bakır ailesine, 

sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 

Gözde & Neşet ERENSOY



* İsimsiz Şiirler - 10 Eylül 1961 - Nazım Hikmet 

Orjinali : Hoşgeldin Bebek...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Halk Oyunları Öğrenmek İsteyenlere Rehber

Hemen her İzmirli hatta Egeli mutlaka zeybek öğrenmek ister. Düğünlerde, toplantılarda, özel günlerde çıkıp harmandalı oynayan insanlara gıpta ederek bakanlar keşke bende oynayabilsem diye iç geçirirler.
Ancak bilmezlerki Halk Oyunlarını öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşınız kaç olursa olsun bir Halk Oyunları derneğine giderek kayıt olabilir doğru ellerden doğru oyunları öğrenebilirsiniz.
İnternete gereken önemi vermeseler de bir kaç dernek hakkında bilgi...

İzmir'de Adana/Urfa Kebap Nerede Yenir?

İzmir insanı dışarıdan bakıldığında, ot, balık, gevrek, midye, lokma, boyoz ve buna benzer İzmir'in simgesi olmuş yemeklerle beslenir sanılır. Genel temayül yanıltıcı değildir aslında ama her İzmirli de zaman zaman farklı lezzetlere yelken açmak ister. Günü gelir kebap yemek ister, günü gelir çeşitli yörelerin köftesine meyillenir. Aslında Anadolu'nun ve Dünya'nın mutfaklarından örnekleri kentimizin içinde bulabiliriz. 
Geçtiğimiz günlerde bir sohbet esnasında "İzmir'de iyi bir kebabı nerede yersin?" sorusuna cevap bulmakta zorlandığımızı gördük. Biraz düşünüp bugüne kadarki deneyimlerimizi gözden geçirip, lüks olmayan ve sadece kebap işi yapan mekanları anlatmak istedik. 
Bu gazetelerin yaptığı gibi "En İyi 10 Kebapçı" tadında bir yazı olsa da gayesi bambaşka bir yazıdır. 

Tire Çamur Peyniri

Kopanisti ile başlayıp İzmir'in süt ve süt ürünlerindeki çeşitliliği kaleme almak istemiş, ancak bir türlü fırsat bulamamıştık.

Süt ve süt ürünleri konusunda İzmir'in her bir ilçesi kendine has ürünleri ile markalarını oluşturmuşlar. Karaburun yöresi Kopanisti, Seferihisar yöresi Armola, Bergama yöresi tulum peyniri, Selçuk yöresi lor tatlısı gibi...

İşte onlardan birisi Tire Çamur Peyniri...