Ana içeriğe atla

O Bir İzmirli

İki gündür blog ana sayfamızın en üstünde bir müzik paylaşımı var. Eğer üşengeçlik yapmazsak bundan sonra her hafta değişik tarz ve sanatçılardan parçaları paylaşmaya çalışacağız. 

İlk parça'yı Badem grubunun son albümünde yer alan bir parçaya verdik. Karacaoğlan'ın müthiş   sözlerine beste yapan Badem grubu bu şarkıya bir de Gülçin Santırcıoğlu'nu dahil ederek , Türk müziğine mükemmel bir eser kazandırmış.

Santırcıoğlu'nun sesi öylesine berrak ki, sanki şarkı onun söylemesi için bestelenmiş. Kimdir diye merak edip gugıla sorduğunuzda karşınıza çıkacak sonuca şaşırmayın. Bu sesin sahibi bir İzmirliymiş. Biz sizin adınıza biraz araştırdık. 

Facebook Hayran sayfasında sanatçı şöyle tanıtılmış; 


İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir Özel Fatih Lisesi'nde tamamladı. Sahne sanatlarına olan ilgisi ve yeteneği sebebiyle lisans eğitimi için Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na başvurdu ve şan eğitimi aldı.

2002 yılında doğduğu kenti bırakıp, İstanbul'a taşındı. Ancak tüm İzmirliler gibi "Kalbi Ege'de Kaldı". Annesi, babası ve kız kardeşi İzmir'de yaşıyor.

İstanbul'da sesinin gelişimi için çok saygı duyduğu Gül Sabar ile şan eğitimine devam etti. Çeşitli gruplarla solist olarak sahne aldı, müzikten aldıklarını paylaşmak için "Ruhi Su Vakfı'nda" şan eğitmenliği yaptı.

1997 yılında kısa filmlerle başladığı oyunculuk serüveni 2004 yılında eşzamanlı olarak rol aldığı bir televizyon dizisi ve bir uzun metraj filmle farklı bir boyut kazandı.

Rol aldığı "Türev" filmi Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülünü kazandı. Filmdeki performansıyla çok takdir edildi ve ÇASOD tarafından "Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Müzikal alanda sahne programlarının yanı sıra dizi müzikleri seslendirdi.

2006 yılında rol aldığı Semih Kaplanoğlu'unun "Yumurta" filmi "En iyi Film" dalında Altın Portakal aldı, ayrıca Avrupa Film Akademisi ödüllerinde 12, SİYAD ödüllerinde 9 dalda aday gösterildi.

2007 yılında rol aldığı Selim Evci'nin ilk uzun metraj filmi "İki Çizgi" 2008 sonbaharında vizyona girdi.

Kısa filmlere gönlünde ayrı bir yer ayıran oyuncunun çalıştığı kısa film yönetmenleri arasında Cemil Ağcıkoğlu bulunuyor. Ayrıca, 2008 Akbank Kısa Film Festivalinde "Kısa Film ve Oyunculuk İlişkisi" söyleşisine konuşmacı olarak katılmış olmaktan ayrıca mutluluk duydu.

2008 Şubat ayında piyasaya çıkan BaDEM grubunun 2. albümünde "Kalpsiz" şarkısının akustik versiyonuna düet yaptı.

Filmografisi
Sinema

2010 Memlekette Demokrasi Var Huriye
2009 Ev Tülin
2008 Doğum (kısa film) Aylin
2007 Yumurta Gül
2005 Türev Süreyya
2005 Phone Call from Imaginary Girlfriends: Istanbul (kısa film)


Televizyon

2011-2012 Bir Çocuk Sevdim Sabahat
2010 Doktorlar Tuba Aygün
2010 Sensiz Yaşayamam Şahika
2007-2009 Elveda Rumeli Hatice
2007 Mavi Kuş (TV filmi)
2006 Gülpare Neslihan Güldemir
2005 Aynala

Kaynak/Görsel: Gülçin Santırcıoğlu Facebook Hayran Sayfası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...