Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir? III



Ege'de olduğumuzun farkına nasıl varırız? 

Güneş, deniz, balık, rahatlık, kum...

Peki ya İzmir'de olduğumuzda? 

Yukarıda saydıklarımıza biraz imbat biraz alkol biraz yeşil ege mutfağı eklenmez mi? 

O zaman buyrun Sardunaki'ye... 

                          

Karşıyaka Yalı'da VanDerZee Köşkünün bahçesinde 25 Kasım 2005'te hizmete giren Sardunaki, Yunan ve Türk mutfaklarını ve eğlencesini aynı çatı altında topluyor. Ama İzmir'e özgü bir şekilde. 


Haftanın 3 günü canlı müzik keyfini yaşayabileceğiniz, sirtaki yapıp, zeybek oynayabileceğiniz bir mekan burası. İsterseniz şık bir yemeğe, isterseniz romantik bir yemeğe dönüştürebileceğiniz bir ortama sahip.  


Yemekleri ise Türk ve Yunan mutfağının en güzelleri...Güneşte kurutulmuş ızgara ahtapot, kleftiko, zeytinyağlı mezeler, Girit mezeleri, deniz börülcesi, kalamar dolma.... Daha niceleri burada sizi bekliyor olacak. 


Fiyatları çok fahiş olmamakla birlikte ucuz sayılmaz. 
Eğlencesi ise grup halinde gidipte eğlenmeyen görmedim. 


Ancak bir hususu belirtmekte fayda var. Kalabalık bir grubun rezervasyonu varsa gitmeyin. Çünkü eğer kış mevsimindeyseniz dışarıda oturma imkanınız olmayacaktır. Ve içeride çok sıkışabilirsiniz. Rezervasyon yaptırırken sormanızda fayda var. Diyelim ki sormadınız ve sıkıştınız... Yine eğleneceksiniz merak etmeyin. 


Karşıyaka Sardunaki Restaurant İletişim
Adres: Yalı Caddesi No:322/1 Van Der Zee Köşkü Bahçesi / Karşıyaka, İzmirTelefon: (0232) 323 72 72 / (0541) 714 47 14 / (0541) 714 97 14Faks: (0232) 323 73 72
Web: www.sardunaki.com
E-Posta: info@sardunaki.com




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...