Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerede Yemek Yenir? Adil Müftüoğlu


İzmir ticaret tarihinin her döneminde merkezi konumunu koruyan Kemeraltı Çarşısı'nın Çankaya tarafında eskilerin Bit Pazarı diye bildiği sokağında, 1955 yılında açılan Uğur Lokantası, aradan geçen 60 yıla rağmen kalitesini ve popülerliğini sürdürüyor. 

Adil Müftüoğlu usta tarafından kurulan, Türk mutfağının daha çok fırın ve tencere yemeklerine odaklanan lokanta, yıllardır aynı yerde hizmet veriyor. 

Şimdi arkadaşlarımızla sohbet ettiğimizde Bit Pazarı denilen  yerin bilinmediğini farkediyoruz. Ancak Fevzipaşa ve Gazi Bulvarları'nı Çankaya'da birleştiren Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinden Bit Pazarına girer girmez karşılaşırsınız Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası ile.

1955'den beri Konak, Kemeraltı ve Çankaya esnafının vazgeçemediği bir lokantadır. Öğle saatlerinde hizmet veren lokanta 2 saat içerisinde eşsiz lezzete sahip yemeklerini tüketim ertesi gün hazırlıklarına başlar.

Adil Müftüoğlu ile Lezzet Durağı


Geleneksel Türk Mutfağı ve Ege Mutfağının ögelerini temel alan mutfağı sayesinde kuzu etli, otlu, zeytinyağlı yemekleri günlük olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Eğer gününde gidiyorsanız İşkembeli Nohut, Şevket-i Bostan,  Ciğer Sarma, Beğendili Tas Kebabı, Elbasan Tava, Lor tatlısı yiyebilirsiniz. Ayrıca hergün çıkan Macar Gulaş, Patlıcan Kebabı, Avcı Kebabı, Şehriyeli Ankara Kababı, İstim Kebabı sizleri bekleyen mükemmel lezzetler arasında.  

Bu arada burada rezervasyon yok. Akşam saatlerinde hizmet yok. Şanslıysanız 12:00 civarı yer bulur oturup yemeğinizi yersiniz. Yoksa biraz sıra bekleyip oturmanız icap edebilir.

Kaynak: Adil Müftüoğlu Resmi Web Sitesi 
İlk Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...