Ana içeriğe atla

Seçimlerin Ardından

Yoğun geçen 3-4 aylık periyodun sonunda geçtiğimiz pazar günü yerel yöneticilerimizi seçerek sakin bir döneme gireceğimizi umuyoruz.

Öncelikle kazanan tüm adayları tebrik ediyor görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yorucu bir dönemdi çünkü yerel seçim olmasına rağmen tüm ülkenin genel seçim havasına büründürülmesi ve ülkenin boğucu gündeminin tüm seçim dönemine etkimesi gerçekten herkesi yordu.

Adam akıllı propaganda* çalışması yapılmadı. Sadece ipe sapa gelmeyen sayılarda proje vaatleri yapıldı ve hiç kimse o projelerin tamamına vakıf olamadan seçim bitti gitti.

Kentimizin çok sayıda sorunu var. Yeni yöneticilerimizin bir an evvel büyük bir iştahla bu işlerle ilgilenmesini bekliyoruz.

Acil olarak ele alınmasını beklediğimiz konuların başında,  trafik sorununun çözümü geliyor. Biçimsiz şehri planlaması ve tadilat işleri ile yaratılan trafik keşmekeşi nedeni ile binlerce insan yollarda sefil oluyor. Keza otopark sıkıntısı da had safhada.

Araçlara park düşünülüyorsa çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza da düşünülmeli. Kentsel dönüşüm kapsamında yaratılan alanların yeşillendirilmesi, kentin kemikleşmiş semtlerinde yeşil alanların yaratılması neredeyse elzem.

Öte yandan atıl olmaya doğru hızla ilerleyen, Kültürpark, Buca Gölet, İnciraltı Rekreasyon alanı, Teleferik gibi önemli mekanlar halkla buluşturulmalı hatta yenileri eklenmeli.

Kentin denizle bütünleşmesi sağlanmalı. Körfezin her bölümünde vızır vızır işleyen tekneler olmalı.

Kentin Buca, Bornova, Balçova gibi büyük ilçelerine daha fazla Kültür Sanat Aktivitesi gerçekleştirilebilecek merkezler inşaa edilmeli.

Kaldırım yapmaktan, çiçek ekmekten çok daha önemli olduğunu düşündüğümüz bu bir kaç başlık bile yıllarınızı çalmaya yetecektir. Ancak yapıldığı takdirde halkın gönlünü alacağınızdan şüpheniz olmasın.

Tekrar tüm kazanan adayları tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

NOT: İstanbul sempatizanı Hakan Tartan görevini sona erdirdiğine göre artık blogumuzda Konak Belediyesi'nin de etkinliklerini bulabileceksiniz. Bizim de protestomuz sona ermiş bulunmakta...

* Propaganda çok sayıda insanın düşünce ve davranışlarını etkilemek amacını taşıyan önceden planlanmış bir mesajlar bütünüdür. Kaynak: Wikipedia http://tr.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...