Ana içeriğe atla

İzmir'e Reva Görülen Spor Alanları

Yıllardır İzmir'in Süper Lig'de temsilcisi yok denir durur.
 
Herkes suçu Karşıyaka ile Göztepe'nin taraftarına atar. Birbirlerini yiyorlar halbuki birleşseler Süper Lig'e çıksalar vs vs vs atıp tutar ağzı olan. Sanki elmalarla armutlar birleşince güzel bir meyva olacakmış gibi. Her ikisi de diğer İzmir takımları gibi kentimizin zenginliğinin göstergesi, her biri ayrı rengimiz her biri ayrı heyecanımız. Neredeyse hepsi yüzyıla dayanan mazilere sahip. Niye birleşsinler?
 
Bu saçma soruyu soranlara bizde bir kaç soru soruyoruz her şeyimiz tam da bir birleşmemiz mi eksik diye?

Bir sorumuz kentin ahalisine.. Kaçınız bir İzmir takımını destekliyorsunuz? Kaçınız bu kulüplerin maçına gidiyor? Ya da kaçınız bu kulüplere üye?
 
Cevapları tahmin edebiliyoruz. Uzatmaya, kendimizi kandırmaya gerek yok.
 
O zaman yine soruyoruz. Kentimizin kaç önemli kişisi güzide kulüplerimizi destekliyor? Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, seçip Meclis'e gönderdiğimiz vekillerimiz bu kulüplerimiz için ne yapıyor? Herhangi birisi bu takımların sıradan bir maçına gidip destekliyor mu?
 
Bir sorumuzda iş adamlarına... Kaçınız bu kulüplere destek oluyor? Maddi anlamda tek başına yetemeseniz bile bu kulüplerden personelinize kombine bilet alamıyor musunuz? Forma reklamı veremez misiniz?
 
Son sorumuzda kentin Spor İdarecilerine, devletimize.
 
Kentin sportif olanakları 3. sınıf gariban ülkelerinkinden farksız. Kentte sportif başarıyı nasıl bekliyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Neler planlıyorsunuz?
 
Çok basit bir örnekle atıl duruma düşmek üzere olan tarihi Atatürk Stadı'nı bir elden geçirmek, yepyeni bir projeyle değerlendirmek çok mu zor? Sıfırdan stadyum yapmaktansa bazı düzenlemeler yapmak yeterli olmayacak mı?
 
Alsancak Stadı emektar. Yıllardır hizmet verir. Kendini geçindirmekte zorlanan Altay Spor Kulübü'ne verilir işletmesi ancak bu kulübün bu stada yatırım yapamayacağı, bakımını bile üstlenemeyeceği gerçeğini görebilmeniz için kaç sezon daha geçmesi gerekir?
 
Alsancak Stadı'nı bu yaz bakıma aldınız. Zeminin yenilediniz. Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçlarıyla dünyanın izlediği maçlara ev sahipliği yaparken canlı yayında cücük kadar skorboard ile maçı takip edebiliyor olmanın dayanılmaz gururunu yaşıyor musunuz?
 
Stadın zemininde 20 yıl önce yapmanız gerekenleri 2013 senesinde yaparken, stadın dışındaki demirden labirent kafeslerin içerisinden taraftarı maça almayı modern İzmirlilere mi layık gördünüz? Neden Stadın dışı yenilenmiyor?
 
Allah korusun acil bir durum söz konusu olsa 10000 kişinin tahliye edileceği kapıları gördünüz mü? Ne yapacak insanlar sahaya mı atlayacak?
 
Türkiye'nin bütün illerinde stadlar bir şekilde devlet eliyle yapılırken, yenilenirken, Alsancak Stadı'nın açık tribünün üzerini kapatmak çok mu zor geldi?
 
Çimlerin yenilenme masraflarını kulüplerden kesmeye utanmadınız. Stadın üstünün kapatılmasını da kulüplere fatura etseydiniz. Bu basit işin vizyonuna erişebilmek çok mu zor?
 
Sorular sordukça sorulur.
 
Neden hiç taşın altına elinizi koymuyorsunuz. Suskun kalmayın dökün herkesin bildiğini.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...