Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir? IX

Bu blogculuk işlerine gireli aşağı yukarı 4 sene oldu. Hatta geçti bile. Bir zamanlar "İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir?" sorusuna cevap aramış bir kaç mekanı konu almıştım. Zaman değişiyor. Yeni mekanlar ekleniyor, eski mekanlar kapanıyor veya kalitesi düşüyor. Yenilemek gerektiğini düşünüyorum.
 
Karşıyaka'dan bildiğim Boğaziçi Restaurant'ın Üçkuyular İskelesi'nin hemen üstünde 2 yıl önce hizmete soktuğu ikinci adresini ziyaret etme şansımız olmamıştı. Ha bugün ha yarın derken 2 yıl geçti gelememiştim. Neyseki sonunda gittim.
 
Evet gururla söylüyorum ki, Swiss, Crowne Plaza'dan sonra en fazla keyif aldığım, lezzetli yemek yediğim ve uygun hesap ödediğim yerdi.
 
Tebrikler Kocatoros ailesi...

 
Bu blogda Kocatoros ailesinin büyük ferdi rahmetli Gode Cengiz'i konu almış biraz anlatmaya çalışmıştım geçmiş zamanlarda. Rahmetli Gode'nin yeşil sahalarda efsane olması kadar oğlu Sn. Cem Kocatoros'ta restaurant işinde efsane olmak üzere. Tanışmıyorum ama tebrik edebilirim gördüğümde. 
 
Hiç gitmemiş okuyucularımı peşinen şartlandırmak istemem ama bu mekana gelipte bir şeyleri beğenmeden çıkan sayısı herhalde azdır.
 
Aracınızla geldiğiniz de valeler sizi karşılıyor.Bu kendinizi ilk baştan önemli hissettiriyor. Aracınızı alıp size binaya kadar eşlik ediyorlar. Bina girişinde güzel bayanlara sizi teslim ediyorlar. Yaptırdıysanız rezervasyonunuz kontrol edilip hemen masanıza alınıyorsunuz. Yoksa size en uygun bölüm ayarlanmaya çalışılıyor.
 
Menüler gereksiz kalabalıktan uzak, bol çeşit sade ama çok güzel bir dizaynla sunulmuş. Her aradığınızı kolaylıkla bulabiliyorsunuz. (Tek kusurumu burada buldum. Gururla yazıyorum. Bir yemek sordum garson bilmiyordu:) )
 
Servis temiz, hızlı ve dikkatli.
 
 
Gelen yemekler müthiş lezzetli. Balık ve Et Menüsü hemen hemen aynı ayarda kaliteli. Halbuki her ikisinin de aynı kalitede çıktığı mutfak sayısı azdır. Eşsiz tatlarındaki başarısıyla "Yılın Şef Aşçısı" ünvanıyla ödüllendirilen Burhanettin Keskin ve alanında usta şefleriyle, servis ve sunumda başarılı ve kaliteli  hizmet veriyor. Menüdeki mezeler konusunda kendilerini geliştirebilirler. Ama bu kötü oldukları anlamına gelmiyor. Biraz daha orjinal mezeler olabilir.
 
İçecek konusunda çok geniş bir şarap menüsü yok. Ama Sevilen, Kavaklıdere ve Doluca'dan oluşan güzel bir seçkisi var. Rakı ona keza Kulüp, Altınbaş gibi çeşitler de mevcut.
 
Ortam deseniz güzel bir müzikle dinlendirici bir ortamda, deniz, Karşıyaka, İnciraltı veya Güzelyalı manzarasıyla sizi alıp görütüyor.
 
En güzel kısmı hesabı... Alkolsüz bir yemek yerseniz. Kırçiçeği veya Ora'da yediğinizden fazla ödemeyeceksiniz.
 
Gelişimden gidişime kadar tüm personel güleryüzleriyle gereken her hizmeti yaptılar.
 
Kendi kendime puanlıyorum Personel 9, Servis 9, Et Menü 10, Balık Menü 10, Hesap 9, Ortam 9
 
Milor abi, Yaşin Abi ve diğer gurme yazarlar gibi olamayabilirim. Ama onların tarzında olmakta istemem. Gidip bedavadan yemiyorum en azından :) İşin şakası bu linke tıklayıp rezervasyonunuzu yaptırıp gidin bir kez, pişman olmayacaksınız...
 
Görseller: Boğaziçi Restarant İnternet Sitesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...