Ana içeriğe atla

Halk Oyunları Öğrenmek İsteyenlere Rehber




Hemen her İzmirli hatta Egeli mutlaka zeybek öğrenmek ister. Düğünlerde, toplantılarda, özel günlerde çıkıp harmandalı oynayan insanlara gıpta ederek bakanlar keşke bende oynayabilsem diye iç geçirirler.

Ancak bilmezlerki Halk Oyunlarını öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşınız kaç olursa olsun bir Halk Oyunları derneğine giderek kayıt olabilir doğru ellerden doğru oyunları öğrenebilirsiniz.

İnternete gereken önemi vermeseler de bir kaç dernek hakkında bilgi...


İzmir Folklor Derneği (İFD) (Hatay - Üçyol)

Çalışmalarını Üçyol Süleyman Taştekin Anadolu Meslek Lisesi'nin spor salonunda yürütüyor. Dernek sitesinden duyurulan sezon açılışı 16 Ekim. Derneğe kursiyer olarak kaydolmak için resmi sitesinde yer alan bize katılmak istermisiniz bölümünü doldurabilirsiniz ya da 16 Ekim'de çalışmanın yapılacağı salonda olabilirsiniz.

Aylık kurs ücretinin 20 TL olacağını tahmin ediliyor. Henüz resmi rakam açıklanmadı. Çalışmalar pazar günleri yapılıyor.



İzmir Turizm Folklor Derneği (İZTFD) (Gaziemir)

Gaziemir'de bulunan kulüp binasında kayıtlarını sürdüren İZTFD'ne katılabilmek için Pazar günleri saat 12:00; Salı ve Perşembe 19:00 saatlerinden sonra uğrayıp yeni sezon kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz.

İzmir'in en eski derneği olan İZTFD'ye katılım detaylarını öğrenmek için  0 506 504 33 59 numaralı telefondan dernek yetkililerine ulaşabiliyorsunuz.



Yörem Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (Buca)

Buca'nın ve İzmir'in köklü derneklerinden olan Yörem, Ege Üniversitesi DTM Konservatuarı Öğretim Üyesi Mahmut Karagenç'in başkanlığında sürdürdüğü faaliyetlerini internet sitesinden duyurmamış ancak resmi sitelerinde yer alan başvuru formunu (kursiyer formu) doldurduğunuzda size dönecek ve bilgi vereceklerdir. Ayrıca kulüp telefonundan bilgi alabilirsiniz 487 91 02 .


Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) (Balçova)

Faaliyetlerini Balçova'da, belediye ile birlikte sürdüren dernek, çalışmalarını sezon boyunca Balçova Spor Tesisleri'nde sürdürüyor. Resmi sitesinde bir duyuru yapılmamış henüz ancak onlarda Ekim ayı ile birlikte çalışmalarına başlayacaklarını tahmin ediyorum. İletişim bilgileri 279 20 00

Bu yazı yayınlandıktan sonra EFEM'den bir arkadaş Facebook Profilinden şu açıklamayı yaptı. "Efem Gençlik ve Spor Kulübü (halk oyunları) kayıtları başlamıştır..İlgilenenler için Tel:279 20 00 Adres: Limon Sk. Duru Plaza K:2 No:70 Ata Cad. Balçova ( Okul Durağı Arkası)"



Karşıyaka Kültür Sanat Vakfı (Karsav)

Vakıf Karşıyaka Çarşı'sındaki binasında Türk Halk Müziği, Seyirlik Oyunlar/Tiyatro, Halk Oyunları ve Enstrüman kursları ile hizmet veriyor. Ancak onlarda henüz sitelerinde duyuru yapmamışlar. 368 45 38 telefondan bilgi alabilirsiniz.



İzmir Folklor Eğitim Merkezi (İZFEM) (Çamdibi)

İnternet sitesini güncellemeyen ve yeni sezon programı hakkında bilgi alamadığımız bir dernekte İZFEM. Çamdibi'nde hizmet veren dernekten bilgi alabilmek için 462 66 65  nolu telefonu arayabilirsiniz.




Yorumlar

  1. KATHOD - KARŞIYAKA

    Kathod çalışmalarını Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde sürdürmektedir. Kayıtlar burada alınmaktadır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...