Ana içeriğe atla

Smyrna Günleri

15 Ekim- 15 Kasım tarihlerinde İzmir’in gözde mekanlarında “Smyrna” kadehleri güzel İzmir’in şerefine kalkacak.

İzmir’in en gözde mekanlarından olan Kalyon, Canteen, Pasaport, Venezia, Cordelyo, Rock and Beer, Stafina, Kybele, Luna Blue, Luna, Bios, Mekan, Efes Beer House, Sirena, Sunset, Ties’in katıldığı “İzmir’in Şerefine Smyrna” kampanyası 15 Ekim- 15 Kasım tarihleri arasında devam edecek. İzmir’in keyfi kadehlerce Smyrna ile çıkarılacak. Üstelik yalnız içilmesin diye 1 kadeh Smyrna isteyene ikinci kadeh hediye edilecek...
Kırmızı sek şaraplardan Smyrna Cabernet Sauvignon, beyaz sek şaraplardan Smyrna Chardonnay Chenin Blanc ve Roze sek şaraplardan Smyrna Grenache Syrah kampanyaya dahil olan şaraplar.
 
Her zevke uygun mekan ve Smyrna şarap alternatifleri bir ay boyunca İzmir’lilerin şehrin keyfini çıkartmasına biraz daha katkı sağlayacak. Alsancak’ta İzmirlilerin uğrak noktalarından Canteen, Ties, Efes Beer House, Kıbrıs Şehitleri’nin ara sokaklarında yılların eskitemediği Kybele, Luna Blue, Bios, Stafilina ve sıcak atmosferiyle tüm Rockseverleri buluşturan Rock and Beer ile hem şarabını yudumlayıp hem de günbatımının keyfini çıkarmak isteyenler için Kordon’daki Sirena, Sunset, Venezia, Pasaport, Cordelyo’da “Smyrna”lar İzmir’li şarapseverlerle buluşacak.
 
Smyrna Cabernet Sauvignon- Kırmızı sek şarap

Parlak kırmızı renkli, yeşil biber, okaliptüs, tütün aromalarına sahip güçlü tanenli dengeli bir şarap. Biftek ve dana etleriyle uyum sağlar.
 
Smyrna Chardonnay Chenin Blanc- Beyaz sek şarap

Tropik meyve ve elma aromalarına sahip, yumuşak içimli ve dengeli bir şarap. Beyaz etler, hafif soslu makarnalar, deniz ürünleri ve peynirlerle uyum sağlar.
 
Smyrna Grenache Syrah- Roze sek şarap

Dağ çileği ve böğürtleni anımsatan meyvemsi aromalara sahip, dengeli bir şarap. Aperatifler, salatalar, balık ve mezelerle uyum sağlar.
 
Organik İdol Bağları’ndan İzmir’e özgü şaraplar

Tamamı İdol Bağları’nda yetişen üzümlerden üretilen Smyrna serisi adını bu nedenle antik çağlardan beri süregelen bir şarapçılık ve bağcılık mirasına sahip olan İzmir’in bilinen en eski ismi “Smyrna”dan alıyor. Şişelerin etiket tasarımında da İzmir Körfezi’nden esinlenilen Smyrna serisi bazıları Türkiye’de ilk defa yetiştirilen Viognier, Chenin Blanc, Chardonnay, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot ve Bornova Misketi gibi üzüm cinslerinden üretiliyor.

Smyrna serisi, meyvemsiliği ile ön plana çıkan kolay içimli şaraplar olarak şarap severlerin beğenisine sunuldu.
 
Organik Bağcılık

Organik bağcılık konusunda Avrupa Birliği normlarına uygunluğu onaylayan kuruluş “Ecocert” tarafından tescil edilen İdol Bağları’nda hormon, sentetik, kimyasal ilaçlar kullanılmıyor. Böylece Smyrna şaraplarının yapımında kullanılan üzümlerin teruardan kaynaklanan özgün meyvemsi aromaları doğal olarak korunuyor. Ayrıca insana ve doğaya dost bir üretim şekli olan organik bağcılık sayesinde, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucunda kaybolan doğal dengenin yeniden yapılanmasına da katkı sağlanıyor.

Kaynak: Bizim İzmir.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...