Ana içeriğe atla

Güzel İzmir

İzmir'in kızları güzeldir. İzmir'in kızları zekidir, başarılıdır. İzmir'in kızları kendine güvenir. İzmir'in kızları kendine bakar, baktırır. İzmir'in kızları tescilli güzeldir.

Zaman zaman bu sözleri duyarsınız. Güzel bir kız ekranlarda veya gazetelerde görüldüğünde kesin İzmirli'dir diye yorum yaparsınız.

Peki kaç tane İzmirli sayabilirsiniz?

İşte bunlardan bir kaçı....
Müzik ile ilgilenenler

Aslı Güngör: 1979'da İzmir'de doğdu. Enbe Orkestrası ile tanındı.
Yıldız Tilbe: 1966 İzmir Gültepe doğumlu. İzmir kökenli değil ancak Liseyi terk edene kadar İzmir'de yaşamış.
Nezihe Kalkan: Kendisini Nez olarak tanıyoruz. 1979 yılında İzmir'de doğmuş.
Burcu Güneş: 1975'te Alsancak'ta doğdu. Şirinyer'de büyüdü. Alimallah şarkısıyla tanındı.
Gönül Özyeğiner (Yazar): 1940'da doğan Türk Müziği'nin Taş Bebeği'ni anlatmaya gerek var mı?
Tuğba Özerk: 1980'de doğdu. Çakabey Kolejinde okudu. Uzun yıllar müzikle ilgilendi 2006
 yılında Lo Lo Lo isimli şarkısıyla tanındı.

Tiyatro/Sinema Oyuncuları

Ayfer Feray: 1928'de doğdu. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde oynadı. Döneminin divasıydı.
Nedret Güvenç: 1930'da doğdu. Çok sayıda oyunda oynadı, yönetmenlik yaptı. Yazdığı oyunlar sahnelendi. Türk Tiyatrosunun duayenleri arasında adı geçer.
Berna Laçin: 1970 doğumlu. Belalı Baldız en popüler olan dizisiydi.
Demet Akbağ: 1959'da İzmir'de doğdu. Atatürk Lisesi'nde Tiyatroya başladı. Gazanfer Özcan'ın yanında yetişti. Bir Demet Tiyatro en tanınan TV Dizisidir.
Ece Uslu: 1974'te doğdu. Türk Koleji'nde okuduktan sonra balerin olmak istedi ancak olamadı. Şahika Tekand ve Ferhan Şensoy'un yanında yetişti. Kara Melek'te tanındı. Zerda ile zirveye tırmandı.
Meltem Cumbul: 1970 doğumlu. Türk Koleji mezunu.Özel TV'lerde şov programları ile tanındı. Çok sayıda dizi ve filmde oynadı. Ödüller kazandı.
Nehir Erdoğan: 1980'de doğdu. Yabancı Damat dizisi ile büyük beğeni topladı.
Sezin Akbaşoğulları: 1980'de doğdu. TV dizilerinde tanındı. Şimdilerde Küstüm Çiçeği dizisinde rol alıyor.
Vahide Gördüm: 1965'de Karşıyaka'da doğdu. 9 Eylül Güzel Sanatlar Bölümünü bitirdi. Bir İstanbul Masalı dizisi ile TV'ye geçti. Şimdilerde İstanbul'da Akademi 35½ isimli tiyatro akademisi ile eğitim veriyor.
Çolpan İlhan: 1936'da Karşıyaka'da doğdu. Uzun yıllar tiyatro oyunlarında başrol oynadı. Abisi Attila İlhan eşi ise Sadri Alışık'tı. Daha sonraları TV dizilerinde de rol almaya başladı.
İpek Tuzcuoğlu: 1971 Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Lisesini bitirdi. Tiyatro bölümünü bitirdikten sonra çok sayıda TV dizisinde rol aldı. Asmalı Konak ile tanındı. Şimdilerde Düriye'min Güğümleri isimli dizide oynuyor.
Şenay Gürler: 1966 doğumlu. Çok sayıda dizi, tiyatro oyununda görev aldı. Avrupa Yakası isimli dizide canlandırdığı karakter ile tanındı.
Zeynep Beşerler: 1979 doğumlu. Tevfik Fikret Lisesi mezunu. Tarkan'ın klibinde oynadıktan sonra popülaritesi arttı. Kenan İmirzalıoğlu ile birlikteliği zirveye taşıdı. Halen Aşk ve Ceza isimli dizide oynuyor.

Manken

Begüm Kütük: 1980 doğumlu. Tevfik Fikret Lisesi mezunu, voleybol, halk oyunları ile ilgilendi. 2003'te güzellik yarışmasına katıldı. Şimdilerde oyunculuk yapıyor. En tanındığı rolü Kurtlar Vadisi'nde Baron'un kızını oynadığı Safiye Karahanlı rolü.
Esra Eron: 1980 doğumlu. 2002'de Güzellik Yarışmasında 3. olunca tanındı.
Eyşan Özhim: 1970 doğumlu. 1990 yılında Türkiye Güzeli seçildi. Resssamlık yaptı. Televizyon film ve dizilerinde oynadı.
Gül Gölge: 1981'de doğdu. Türk Koleji'nde okudu. Güzellik yarışmasına katıldı. Magazin programları sunarken tanındı.
Hande Kazanova: 1973'de doğdu. Fatih Koleji'ni bitirdi. Güzellik yarışmalarına katıldı. Kurtlar Vadisi, Mahallenin Muhtarları gibi TV dizilerinde oynadı. Şimdi ise Habertürk'te astroloji yazarlığı yapıyor.
Petek Dinçöz: 1980 doğumlu, 1997'de Kıbrıs'ta katıldığı güzellik yarışmasından sonra meşhur oldu. Bir süre mankenlik yaptıktan sonra, şarkıcı oldu. Şimdilerde müziğin yanısıra TV programları yapıyor.
Özge Ulusoy: 1982'de doğdu. Güzellik yarışmalarında aldığı derecelerle tanındıktan sonra TV dizilerine geçiş yaptı. En popüler olduğu zaman 1 saat süren evliliği idi.

Gazeteci/Yazar/ Araştırmacı

Bilge Umar: 1936 Karşıyaka'da doğumlu. Çok sayıda kitap  yazdı. Ayrıca Hukuk konusunda akademisyen ve kürsü başkanlığı yaptı.
Ece Temelkuran: 1973'de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi mezunu. Cumhuriyet'te yazmaya başladı. Şimdi Habertürk'te.
Pakize Suda: 1952 doğumlu, İzmir'de yıllarca şarkıcılık yaptı. TV dizilerinde rol aldı. Hürriyet gazetesinde yazdı. Şimdi Habertürk'te yazıyor.
Saba Tümer: 1970'te Alsancak'ta doğdu. Fatih Koleji ve Ege Üniversitesi'ni bitirdi. NTV'de haberleri sunduktan sonra Show TV ve Habertürk kanallarında gece şovları hazırladı.

Jülide Ateş: 1990 Türkiye güzeli Jülide Ateş'te Karşıyakalı güzellerden. Yıllarca ana haber bülteni sunan Ateş, şimdilerde kültür sanat programı hazırlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...