Ana içeriğe atla

Arkas Sanat Galerisi


Açıldığı günden itibaren İzmir'in sanat çehresine bambaşka bir soluk getiren, belki de Türkiye'de ilk kez sergiler için kapısında metrelerce kuyruklar oluşturan Arkas Sanat Galerisi, şu sıralar salgın nedeni ile kapılarını ziyaretçilerine kapatmış olsa da geçmiş sergilerini sanal müzelerinde sergilemeye devam ediyor.

Picasso, Binbir Gece, Su Manzaraları, Renk Işık Titreşim, Victor Vasalery, Işığın Ustaları, Anadolu Seyahatleri, Üç Denizin Arasında Osmanlı Fransız Boğaz Haritaları, Osmanlı Halı Sanatı, Hoca Ali Riza, Asker Ressamlar, 18 ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı Bir Bakış, Sessizliğin Yankısı, Batılının Fırçasından Ege'nin Bu Yakası gibi sergilerin tamamı Arkas Sanat Merkezi internet sitesinde sanal gezi ile ziyaret edilebiliyor. 

Görebileceğiniz üzere bir çoğunu ziyaret edip bloğumuzda sizlere aktarmaya çalışmışız...




18. VE 19. YÜZYILLARDA İZMİR; BATILI BİR BAKIŞ

25 Eylül 2013 - 29 Aralık 2013


18. ve 19. Yüzyıllarda İzmir; Batılı Bir Bakış sergisi, yolu İzmir’den geçen Batılı seyyahların anlatımları ışığında Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli ticari, diplomatik ve kültürel merkezlerinden biri olan İzmir’i farklı bir gözle keşfetme imkanı sunuyor. Köklü tarihi, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin yarattığı canlılık ve zenginliğiyle İzmir, doğuya yolculuk yapan pek çok seyyahın dikkatini çekmiş, pek çok esere konu olmuştur.

18. ve 19. yüzyıllarda Batı Akdeniz’in en önemli limanı olan Marsilya’dan yola çıkan ve deniz yoluyla İzmir’e ulaşan seyyahların gözünden bir İzmir gezintisi sunan sergide döneme ait seyahatnameler, fotoğraflar, gravürler, tablolar, ticaret, nüfus ve sosyal yaşama ait belgeler ışığında geçmişteki İzmir’den yansımalar sunulmakta.

Sergi kapsamında Avrupa’nın önde gelen müzeleri, kütüphaneleri ve özel koleksiyonlardan derlenen ve pek çoğu bugüne dek hiç sergilenmemiş yaklaşık üç yüz belge ve sanat eseri sizlerle buluşuyor.

ANADOLU SEYAHATLERİ

19. YÜZYIL
07 Eylül 2016 - 18 Aralık 2016


Dogan_Gunay: XIX. YÜZYIL FRANSIZ SEYYAHLARI İZMİR'DESergi, Doğu’yu anlamak ve tam bir portresini oluşturabilmek için gerçekleştirilen Anadolu seyahatlerine ait incelemeler, belgeler, fotoğraflar, gravürler ve tablolardan aktarılan bilgiler doğrultusunda, 19. Yüzyılda Anadolu’nun sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı üzerine karşılaştırmalı bir bakış sunmaktadır. Estetik ve kültürel hedefler uğruna Doğu’ya ihanet eden Oryantalist bakış açısına mesafeli bir yaklaşım sunan sergi, bilimsel seyahatlerin sağladığı katkılara öncelik tanıyarak Doğu’nun gerçeğini göstermeyi amaçlamaktadır.

İzmir’den başlayan gezi güzergahı, sırasıyla Batı Anadolu, Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu, Truva, Bursa, İstanbul, Ankara, Karadeniz Bölgesi olmak üzere ziyaretçilere sunulmaktadır.       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...