Ana içeriğe atla

İzmir'de Nerelerde Yemek Yenir? - IX



Bir köyü var İzmir'in, bir koy ötesinde ülke ekonomisinin önemli oranda dış ticareti dönüyor. Binlerce grostonluk gemiler, ülkenin en büyük petro-kimya kuruluşu, demir çelik, hurda fabrikaları, gemi söküm tesisleri,  tonlarca yük taşıyan konteynerler, binlerce insan, liman, kamyon, gümrük, koşuşturmacalar, evraklar büyük bir hareket... 

Hemen bir koy ötesinde neredeyse uçan kelebeğin kanat sesini duyabileceğiniz bir sessizlik, şirin bir kumsal, güzel bir restaurant... 
Derya Restaurant tam da yukarıda anlattığımız cennet cehennem tasvirinin cennet yakasının sonunda.  Salaş desen, salaş değil. Lüks desen hiç değil. 

İkisinin ortasında mütevazilik diye adlandırılabilecek bir yerde... 

Derya Restaurant, Yeni Foça yoluna saptıktan sonra yaklaşık 8 km ileride sağ tarafta yer alan denize nazır Çakmalı Köyü'nün içerisinde. Hemen bir koy öncesinde (Nemrut) bir kaç liman, bir kaç fabrika, bir petrokimya tesisi ve gümrükte hayat son hızla ilerlerken, son derece sakin bir hayat süren köy, Derya Restaurant sayesinde daha fazla tanınıyor. 

Derya Restaurant taze deniz ürünleri, taze salataları ve lezzetli mezeleri ile gerçekten ziyaret edilmesi gereken bir yer. Hafta için öğle ve akşam saatlerinde genelde civardaki fabrika ve limanlardan gelen ziyaretçilerin yoğunluğunu yaşasa da hafta sonları da boş sayılmaz. 

Rezervasyon yaptırmanız çok şart değil ama kalabalık bir grup halinde gidecekseniz yerinde olur.

Önerimiz; gün batımında gidin. Gün ortasında da güzel ama tahminimiz gün batımında doyumsuz olacağı... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...