Ana içeriğe atla

İzmir'de Kebap Nerede Yenir? (2020)

Fotoğraf : Gıda, mutfak, Izgara yemek, Izgaralar, barbekü, şiş ...Bazen arşivleri kurcalayıp, bozulan linkleri, kaybolan resimleri düzeltirken, seneler önce neler yazmışız okuyor hatta bazı sosyal platformlarda tekrar paylaşıyoruz. Bugün yine böyle bir spontane kontrol esnasında 7 sene önce gündeme aldığımız İzmir'de iyi kebap yeme deneyimlerimizi paylaştığımız yazıya denk geldik. Yazının güncellenmesi olası değil çünkü geçen senelerde İzmir'in yemek kültürü neredeyse yepyeni bir görünüme kavuşmuş. Biz de  yeni deneyimlerimizi de katarak yeni bir yazı yazalım diye düşündük. Sanıyoruz tek bir yazıyla bitiremeyecek kadar çeşitliliğe sahip olmuşuz. Hadi buyrun, başlayalım, bitmezse başka bir yazıyla bitiririz... 

Yengen: İzmir'de Adana/Urfa Kebap Nerede Yenir?Son senelerde özellikle Bayraklı/Manavkuyu başta olmak üzere, Mavişehir, Gaziemir ve Narlıdere'nin çok hızlı bir şekilde kentin yeni cazibe alanları olması ile birlikte İzmirli yepyeni lezzet mekanları ile tanışmaya başladı. Ve daha önemlisi yılların Kemeraltı ve Alsancak alışkanlıkları, İzmir'in yerlisi olmayanlar tarafından açılan bu bölgelerdeki mekanlara yerini bıraktı. Bu gelişmeler hem yeni bölgesel lezzetlere, hem çeşitliliğe hem de rekabetle beraber kalitenin artmasına sebep oldu, tabi ki her yenilik gibi itibar da gördü. Bazı eski İzmirli mekanlar bu değişimin geçişini izlemedi ve onlara eşlik ederek yıldızını parlattı. 

Kentin sosyolojik gelişimine burada ara verelim de Kebap nerede yenir onlara bakalım. 

Tekrar hatırlatalım, burada deneyimlemediğimiz bir mekanı yazmıyoruz. O yüzden belki de bazı mekanları bu yazıda belki bir sonraki yazıda da yer alamayacak. 

Bir hatırlatma da sıralamayla alakalı. Kalite, servis, lezzet sıralaması gözetilmemiştir yazıda... 

Önceki yazımızda Manavkuyu'da Sultan Sofrası, Narlıdere'de Şahin Kebap ve Bahçelievler'de 01 Adana Sofrası radarımıza takılmış. Üzülerek belirtmek gerekir ki Sultan Sofrası artık yok.  01 Adana Sofrası ise 01 Adana Matbah-ı adını alarak 3 şubeli bir zincire dönüşen mekan, özellikle Adana lezzetlerini yansıtmadaki kalitesini sürdürüyor. Hatay Bahçelievler, Bornova Özkanlar, Karşıyaka Mavişehir'de iyi kebap yemek isterseniz gidebileceğiniz mekanlardan birisidir. 


 

Canım Ciğerim Urfalı Mehmet Usta'nın İzmir'e taşıdığı Urfa lezzetlerinin zirve yaptığı yerlerden birisi. Kebaplarını anlatmaya gerek yok. Hepsi birbirinden lezzetli. Yemek öncesi servis edilen bulgur pilavı ve salataya kendinizi kaptırıp karnınızı doyurmayınız. Fiyatları makul, alkol servisi yok, genellikle öğle tatilleri için aşırı yoğunluk yaşansa da kısa bir bekleme ile mutlaka yer temin ediliyor. Servisleri oldukça hızlı, tüm ödeme yöntemleri ve yemek kartları geçerli. 

Canım Ciğerim salaş bir mahalle arası kebapçısı iken günler geçtikçe etki alanını büyütüyor. Bayraklı'da hizmet veren restaurantın bir internet sitesi yer almıyor. Bu nedenle hem haritada yerini görebilmeniz için hem de hakkındaki fotoğraf ve yorum paylaşımlarını okumanız için buraya linkini ekliyoruz. TIKLAYINIZ 







Her ne kadar ismi alkollü bir mekanı anımsatsa da burada alkol servisi olmadığını belirterek başlamak isteriz. Hatay Bahçelievler'de bulunan Ali Öncel'e ait restaurant, Urfa'nın önemli lezzetlerini yıllardır servis ediyor. Klasik kebapların yanısıra yürek kebabı ve sebzeli kebap gibi değişik lezzetleri de denemenizi tavsiye edebiliriz. Fiyatlar makul, servis hızlı, bazı özel programların yapıldığı akşamlar hariç hiç bir yoğunluk tehlikesi yok. Ali Usta'nın mekanında kesinlikle titiz ve kaliteli bir hizmet veriliyor. 










1993 yılında Işıkkent'te kurularak Türkiye'nin en büyük toplu yemek üreticisi ve catering şirketi haline gelen Bortar'ın 25. kuruluş yılının şerefine açılan Mutfak 93, tamamen bir itibar restaurantı olduğu için en usta ellerden yapılmış en lezzetli yemekleri sunuyor. Aslında sadece kebep demek yanlış olur, her türlü ızgara, her türlü sulu yemek ,salata ve tatlı da yer alıyor. Ama o kadar iyiler ki yöresel tecrübeye sahip rakiplerinin karşısında kebap işinde de oldukça iyiler. Fiyatlar daha önce anlattıklarımızdan biraz daha pahalı ama şirket yemeğinden, misafir ağırlamaya, özel organizasyon yapmaya müsait bir restaurant. 

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nin karşısında bulunan Restaurant'a rezervasyon yaptırarak gitmenizi tavsiye ederiz. 




Olsada Yesek Kebap


Karşıyaka Çevre Yolu üzerinde yer alan Soyak Siesta 2 sitesinin ortasında yer alan Soyak Meydan AVM'de yer alan kebapçı. Bölgenin en kaliteli et ve kebap servislerini veren mekanlarından. Alkol servisinin olduğu mekanda rezervasyon ile yer bulmanız mümkün. Fiyatlar ortalamanın biraz üstünde. Ama manzara ve servis kalitesi kebap kalitesine eşlik ettiği için ödediğiniz paraya değiyor. 

Özellikle kebabını metre kebap söylemenizi tavsiye ediyoruz. 

Karşıyaka'da hizmet veren restaurantın bir internet sitesi yer almıyor. Bu nedenle hem haritada yerini görebilmeniz için hem de hakkındaki fotoğraf ve yorum paylaşımlarını okumanız için buraya linkini ekliyoruz. TIKLAYINIZ 


İzmir'de Adana/Urfa Kebap Nerede Yenir? Mayıs 2013'de kaleme aldığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...