Ana içeriğe atla

Balçova ve Narlıdere

Karşıyaka ve Karabağlar'daki görüntünün ardından geçmiş dönemin en başarılı iki yerel yönetiminin sergilendiği Balçova ve Narlıdere'ye bakalım.

Öncelikle CHP'nin en yüksek oy oranıyla seçilen belediye başkanı ünvanını koruyan Abdül Batur, bir dönem daha Narlıdere'yi yönetmeye aday olurken. Yeni bir rekoru kırmanın peşinde olduğunu ifade etmekten çekinmiyor. Aşağı yukarı Narlıdere'de kendisinden şikayetçi olan kimse yok gibi. Elbetteki beklentilerin farklı olduğu bir gerçek ama istediklerini dile getirebilen herkes sorununa çözüm arayabiliyor. En büyük artısı bu Batur'un.

Batur'u en fazla zorlayacak isimler yine sol kesimin adayları olabilir diyecektik ki, Sol Cephe adı altında yarışa katılacağını açıklayan Gülseren Sönmez bağımsız olarak yarışa gireceğini açıkladı. Bilmeyenler için hatırlatma, bir önceki seçimlerde Emep ve TKP ortaklığı Narlıdere'de en fazla oy alan 3. aday olmuştu.

Bu seçime yine ümitsiz olarak giren AKP, serbest meslek sahibi Erkan Fatih Dereli ile katılmaya karar verdi. İşçi Partisi'nin adayı ise müteahhit Bektaş Özkolaçık.

Narlıdere'deki hatırı sayılır oyunu kaptıran BDP aday göstermezken, HDP Ertuğrul Barka ile yarışa katılıyor. Hepar,  Levent Mortan ile yarışa katılırken Liberal Demokrat Parti Hüsnü Öber ile katılacak.

Saadet Partisi, Millet Partisi, Bağımısız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, MHP ve DP ise yarışa katılacak diğer partiler.

Balçova'da ise durum Narlıdere'den pek farklı değil.

CHP'ninen başarılı adayı Mehmet Ali Çalkaya tekrar aday gösterildi. Kuvvetli muhtemel en önde giden adayda kendisidir. Balçova'da tam 4 tane kadın aday olduğunu belirtmekte fayda var.

DSP'nin adayı Semra Aksakal Kayacan, LDP'den Esengül Hepşennur, BTP'den Rahime Sakınmaz ve HEPAR'dan Ayşen Talay.

9 Eylül ve Adnan Menderes Üniversitelerinde Sosyal Kültür Dairesi Başkanlıkları yaparak kariyerini tamamlayan ve köken olarak Balçovalı olan Hakan Gürsu Demokrat Parti'den aday oldu.

AKP'nin buradaki adayı Hasan Özcan, İşçi Partisi Talat Özdemir, MHP Murat Sevengül, Millet Partisi ise Vedat Üyüklüer ile yarışa katılıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...