Ana içeriğe atla

Leona - Merlot

Çok zaman oldu şarap yazılarına ara vermiştim. Geçen günlerde Migros'ta indirimdeydi denemek için aldığım bir şarabı yazarak bu suskunluğa bir son vereyim istedim.

Mey Grup'un ürettiği Leona markalı şarapların Merlot'u...


"Fransa'nın en çok yetiştirilen şaraplık üzümlerinden olan Merlot'dan yapılan, burunda olgun kiraz, yeşil biber ve meşeden gelen tütsü kokuları; damakta ise kırmızı meyan kökü, kereviz, sütlü çikolata ve nane çayı aromaları hissettiren bir şaraptır. Balıktan salataya, etten türlüye her çeşit yemekle uyum sağlar, aperitif olarak tüketilebilir."

İşte böyle tanıtmış firma kendi şarabını.

Hakikaten her türlü yemekle yenebilecek bir içki olmuş. Ne keskin, ne tatlı, ne kekri, ne ekşi. Damakta bıraktığı iz çok uzun süreli değil ama firmanın bahsettiği aromaları da alabilmiş değilim. Belki kereviz ve nane yaklaşmış ama okumasam bulabileceğim bir şey değil kesinlikle. 

Bu arada Kayra Şarapları Facebook üzerinden bir oyun oynatarak size şarap gönderiyor. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Giraudlar

Toprak mahsullerini ithal değil, ihraç ettiğimiz günlerdi. 1700’lü yılların ortalarıydı ve İzmir, yerel ürünlerin dünya pazarlarına aktarıldığı bir çıkış noktasıydı. Hatta ihracatta on kata ulaşan bir artıştan bahsediliyordu. Zira, “ Batı Avrupa’da sanayi devrimi nedeniyle toprak mahsullerine aşırı ihtiyaç duyuluyordu. ” Jean-Baptiste Giraud’nun Güney Fransa’nın Antibes kentinden İzmir’e gelişi tam da bu döneme rastlamıştı. Takvimler 1761’i gösteriyordu ve Giraud ailesinin ilk üyesi, Marsilyalı bir firma tarafından “ toprak mahsulleri ticareti ” için İzmir’e gönderilmişti. Zamanla aile bu topraklarda kök salacak; Şark Halı, İzmir Yün Fabrikası, İzmir Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası ile halıcılıktan konfeksiyona bir çok sektörde ilk sınai fabrikaları kuracak; Levanten kültürünü zenginleştirecek; spor güncesine de pek çok başarı ekleyecekti. Cronicles Dergisi'nin 7. sayısında çıkan bu yazıyı, Levantine Heritage görselleri ile birleştirip sizlerle paylaşmak istedik...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...