Ana içeriğe atla

Senfoni'ye Vokaliz Rengi


Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Vokaliz grubu ile birlikte sahne alan IZDSO, izleyenlerine eğlenceli bir Yeni Yıl Konseri izletti.

Tüm izleyici koltuklarının dolu olduğu salonda konser, Rossini'nin Williem Tell Uvertürü ile başladı. İlk eserden sonra sahne alan Vokaliz grubu, Delilah, Java Jive, Michael Jackson'dan potpuri parçalarını orkestra ile birlikte seslendirdi. İlk bölümü Acem Kızı, Endülüs Raksı, Fidayda gibi folklorik ve sanat müziği ağırlıklı repertuarları ile tamamlayan grup, ikinci bölüme orkestra olmaksızın başladı.

2 Tenor, 2 Baritoın ve 1 Bas sesten oluşan ve Acapella türü müzik yapan grup orkestranın yokluğunu aratmayan performansları ile seyirciyi çoşturdu. Zaman zaman eğlenceleri tavırları ile seyirciyi güldüren grup, ilk yarıdaki tedirginliğini üzerinden atmış göründü.

İkinci bölümde grup, Bülent Ortaçgil'den Benimle Oynar mısın?, Ankara Vakal Havaları, Türk Hafif Müziği'nden seçtikleri eserleri seslendirdi. Orkestranın katılımından sonra ise Türk Film Müzikleri, Nihavent Longa ve Karadeniz türküleri ile programı sürdürdü. Vokaliz grubu konserini tamamladıktan sonra bis için tekrar sahneye gelerek, bir İbrahim Tatlıses şarkısı olan Yalnızım Dostlarım'ı seyircilerin büyük desteği ile söyledi. Dakikalarca süren alkışın sonunda 2 kez daha sahneye gelmek zorunda kalan sempatik grup, gecenin kalan kısmını orkestraya bırakarak sahneden ayrıldı.

Orkestra, konserin son bölümünde Johann Strauss'dan Mavi Tuna Valsi ve Şampanya Polka gibi eserleri icra etti.

Gecenin sonunda Şef İbrahim Yazıcı, seyircilere barış içerisinde geçecek mutlu bir yıl geçirmelerini dileyen kısa bir konuşma yaptı ve orkestra üyeleri ile birlikte izleyicilere veda etti.



Vokaliz Acapella




2004 yılında kurulan grup, tenorlar Gökçer Alp ve Atakan Yörük, baritonlar; Cengiz Ünal ve Tolga Gülen ve bas ses Kerem Seven'den oluşuyor. Daha önce çeşitli sanatçı ve orkestralarla ile birlikte sahne alan grup, ilk albümünü 2007 yılında çıkarttı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sadık Bey Semtinin İsmi Nereden Gelmektedir?

Konak'tan Güzelyalı'ya giderken Vali Konağı ile Köprü durakları arasında yer alan durağın adı Sadık Bey durağıdır. Susuzdede Tepesi'nin kuzey doğusunda Türk Koleji ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu'nun tam arasında kalan bölgededir.  Civarda Sadık Bey'e ait bir heykel bir meydan veya bir sembol yoktur.  Peki kimdir Sadık Bey ve neden bir muhite adını vermiştir? Buyrun beraber okuyalım...

Bir Zamanlar İzmir | Palet Restaurant

Palet Restaurant, 2000'li yıllara girmeden mecburen hayatına son vermiş İzmir'e renk katan bir işletmeydi. Kordon'da Alsancak İskelesi'ni geçtikten sonra limana yakın bir yerlerde denizin üzerine kurulmuş enterasan mimarisi ile sembolleşmiş bir eğlence merkeziydi...

İzmir’in Tarihine Bir Adım Daha Yakın

Fisun Yalçınkaya, İzmir Agorasını Kazı Başkanı ile birlikte gezip Milliyet Gazetesi'nde yayınladı. Bugünkü gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyoruz. Belki bu vesile ile her gün önünden geçtiğiniz antik kenti bir kez gezmek istersiniz. Buyrun haberi olduğu gibi alıntılıyoruz... Gladyatörlerden, gemilere Roma günlük hayatına ışık tutan graffitileri, hamamı, kent alanıyla geniş ve zengin bir antik kent olan ve Total Oil Türkiye’nin desteklediği Smyrna’yı Kazı Başkanı DEÜ arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdik ve çalışmalardaki yenilikleri dinledik...